Uutiset

Olympiakomitea vastuuseen kehnosta menestyksestä

Suomen Olympiakomitean ja erityisesti valmennuspäällikön pitäisi kantaa vastuunsa Suomen huonosta olympiamenestyksestä.

Menestyksemme kestävyyslajeissa kesäolympialaisissa on ollut umpisurkeaa ja sama tauti on nyt hiipinyt talvilajeihinkin.

Tällä menolla sama tahti jatkuu ja Lontoossa vuonna 2012 saadaan tuskin yhtään kestävyyslaji mitalia. Samoin saattsa käydä vuoden 2014 talvi-olympialaisissa.

Vancouverissa vanhat konkarit vielä yrittivät jotakin pelastaa, mutta Sotshissa 2014 olisi jo nuorempien vuoro.

Missä ovat nuoret suomalaiset menestyjät? Heitä ei löydy kestävyyslajeissa, lähes kaikki jäävät minuuttikaupalla kärjelle. Heitä ei löydy jääkiekossakaan, nuoret ovat menestyneet MM-tasolla todella huonosti.

Olympiakomitea ei satsaa nuoriin ollenkaan, muutaman tonnin apuraha vuodessa on aivan naurettava.

Parista lätkämitalista ei kannata paljoa röyhistellä, jääkiekko on pieni marginaalilaji maailmalla. Vancouverissa oli perinnelajeja, joihin tuli jopa 20- 30 eri maasta mitalisuosikkeja, monet valtion palkalla olevia rautaisia ammattiurheilijoita. Näissä lajeissa Suomi ei pärjää.

Erilaisissa sirkushypyissä pärjätään, mutta kuuluuvatko ne sirkukseen vaiko oikeisiin olympialaisiin?

Tasavallan presidentti näytti esimerkillään, kuinka pullamössökansaa nykyään olemme. Hän istui lämpimällä sohvalla herrojen kanssa lämpimässä aitiossa, pieni suomenlippu kädessään. Norjan yli 70-vuotias kuningas kiersi räntäsateessa ja viimassa lähes kaikki maastokilpailut läpi. Norjalaiset ovat ulkoilmakansaa ja sen huomaa. He ottivatkin yhteensä 23 mitalia.

Jos Suomessa ei tosissaan ryhdistäytyä niin on vaikeata enää keksiä niin pieniä olympialajeja, joissa me pärjäisimme. Joku sellainen laji, johon tulee osallistuja

4-5 eri maasta, siinä saatamme saada taas pronssia. Olympikomitean herrat saavat paistatella kravatti kaulassa ja rinta rottingilla, että me todella teimme sen. Säälittävää, miten kansakuntamme hieno urheilumaine on päästetty täysin rappiolle.

Penkkiurheilija

Janakkala

Päivän lehti

18.9.2020

Fingerpori

comic