fbpx
Uutiset

Olympialaiset uran kruununa

HPK-naisten jääkiekkojoukkueen maalivahti Maija Hassinen-Sullanmaa päättää peliuransa. 31-vuotias Hassinen-Sullanmaa pelasi pitkään naisten SM-sarjaa ja edusti Suomea vuoden 2006 Torinon olympialaisissa ja neljissä maailmanmestaruuskisoissa, joista tuomisina oli kolme MM-pronssia.

– Päätös oli tietysti aika vaikea, koska kyse on uran lopettamisesta. Mietin pitkään, jatkanko vielä vuoden, mutta päädyin kuitenkin siihen, että siirryn valmennuspuolelle ja vastaan maalivahti- ja fysiikkavalmennuksesta. Niihin on itsellä aika paljon annettavaa, enkä pystyisi jäämään kerralla pois. Se olisi liian iso pala, HPK-naisten toiminnassa jatkava Hassinen-Sullanmaa sanoo.

Olympialaiset ovat urheilijoiden uralla kokokohtia ja sama pätee myös jääkiekkoilijaan.

– Olympialaiset olivat aika kova juttu minulle. Siellä oli hienoa olla edustamassa Suomea. Ainoa harmittava asia oli se, ettei meille tullut mitalia tuomisiksi. Olympiamitalin puuttuminen on jäänyt ainoana asiana uralla isommin harmittamaan. Tietysti myös muutama suomenmestaruus on mielessä kirkkaana ja varsinkin niistä se HPK:ssa voitettu, maalivahti sanoo.

Hän voitti ensimmäisen mestaruutensa Tampereen Ilveksessä.

Naisten jääkiekko on mennyt Hassinen-Sullanmaan uran aikana paljon eteenpäin.

– Olin mukana SM-sarjassa kymmenen vuotta. Sen aikana on tullut aika paljon lisää urheilullisuutta. Myös kilpailutilanne on parantunut, koska pelaajia on nykyään enemmän kuin aikaisemmin. Se on erittäin hyvä asia. Hyvään suuntaan on menty, mutta naisten jääkiekossa on paljon vielä myös parannettavaa.

Ensimmäisenä Hassinen-Sullanmaalle tulevat mieleen esimerkiksi joidenkin kaupunkien harjoitusolot.

– Kaikki joko opiskelevat tai tekevät töitä. Niiden yhdistäminen urheiluun on aina työlästä, eikä muuta vapaa-aikaa tietenkään enää jää. Hämeenlinnassa on ihan hyvä tilanne, mutta osalla paikkakunnista on vaikeuksia saada hyviä jäävuoroja ja peliajatkin ovat joillain paikkakunnilla hankalia. Myös jäähalleissa on parantamista eli oloissa ylipäätään on paljon parannettavaa.

HPK:n maalivahteina ovat ensi kaudella Ilveksestä siirtynyt Viivi Vartia, jatkosopimuksen Kerhon kanssa tehnyt Kiira Laine ja Vartian tavoin uutena pelaajana HPK:hon liittyvä Mila Houni.

– Maalivahtimme ovat nuoria tyttöjä, joilla on mahdollisuus näyttää kaikille, mihin rahkeet riittävät. Viivillä ja Kiiralla on varmasti aika kova kilpailutilanne siitä, kumpi ottaa pelaavaa paikkaa. Mila tulee kolmanneksi haastamaan. Mila on nuori tyttö ja hänen kanssaan lähdemme työstämään taitoja, jotta hän voi jossain vaiheessa nousta pelaavaan kokoonpanoon, Hassinen-Sullanmaa arvioi.

Kerhon joukkue on Hassinen-Sullanmaan mielestä hyvä.

– Olemme saaneet hyviä vahvistuksia ja pidettyä tärkeitä pelaajia täällä. Taistelemme mitaleista erittäin kiivaasti. HäSa

Asiasanat

Menot