fbpx
Uutiset

Oma kirkko tulee linjoja pitkinpalvelukeskukseen

Kirkonmenot tulevat Tuuloksen palvelukeskukseen kaapelilinjoja pitkin suoraan Tuuloksen kirkosta. Tuuloksen Lions-klubi, kunta ja seurakunta ovat rakentaneet suorat yhteydet kirkosta palvelukeskukseen.

– Onhan se tärkeää, että jumalanpalvelus tulee omasta kotikirkosta. Ja hyvinhän se kuului, yksi asukkaista Helena Nikula sanoo.

Kirkossa vietetään vanhusten kirkkopyhää, jonka messussa avustaa seurakunnan koraalikuoro. Vierekkäin istuvat Helena Nikula ja Alli Virtanen ovat itsekin laulaneet koraalikuorossa.

Enimmäkseen jumalanpalveluksessa lauletut virret ovat heille kovin tuttuja, vaikka joukossa on myös hiukan oudompia. Mutta enää he eivät jaksa laulaa virsiä mukana.

– Laulut on loppu ja nuotit on pantu nippuun, Alli Virtanen sanoo.

Vanhukset voivat kuunnella Tuuloksen kirkon jumlanpalvelusta halutessaan myös omassa huoneessaan. Lähihoitaja Seija Saksa kertoo, että äänen voi myös sulkea, sillä kaikki eivät halua kuunnella kirkonmenoja.

– Pakko ei ole kuunnella. Jokaisen vakaumusta kunnioitetaan.

Tuuloksen palvelukeskuksen henkilökunnan kiirettä jumalanpalvelus lisää, koska sunnuntaina on vähän henkilökuntaa. Toisaalta kirkonmenot luovat taloon rauhoittavan hetken.

– Vanhukset kaipaavat hengellisyyttä. Se on heille niin tärkeää, lähihoitaja Leena Tiirikka on huomannut.

Palvelukeskuksen ruokalassa on harras tunnelma, kun vanhukset kuuntelevat tarkkaavaisina jumalanpalvelusta omasta kotikirkostaan.

Kuuntelemaan voivat tulla myös läheisten Birgitta-kodin ja Tuuloskodin asukkaat. Kirkkoherra Risto Blom muistuttaa, että myös kirkkokyydit toimivat edelleen Tuuloksessa.

Suunnitelmia yhteyksien saamiseen kirkosta oli kypsytelty palvelukeskuksen valmistumisesta vuodesta 1992 lähtien. Asiaa edistivät nyt kirkkoon asennetut uudet äänentoistojärjestelmät.

– Kalliin ja monimutkaisen teknisen rakenteen vuoksi yhteyksiä ei ole saatu toteutetuksi aikaisemmin, vaikka hanke nähtiin alun alkaen hyväksi, muistelee kunnan entinen sosiaalijohtaja Heikki Karisto.

Menot