Uutiset

Omena ei pelkää mausteita

Omenachutneytä tarjotaan usein liharuoan kanssa, mutta sitä kannattaa ehdottomasti maistaa myös kovien, pitkään kypsyneiden juustojen parina.

Chili-omenachutney

noin 2 litraa

1 kg kuorittuja omenoita kuutioituna
½ l vettä
½ l appelsiinimehua
1 rkl omenaviinietikkaa
½ dl currya
½ rkl inkivääriä
2 vaniljatankoa
1 dl hillosokeria
1 ½ dl makeaa chilikastiketta
1 tuore punainen chili
Laita omenakuutiot, vesi ja appelsiinimehu sekä mausteet kattilaan. Kuumenna, kunnes seos höyryää.

Lisää joukkoon hillosokeri. Sekoita koko ajan.

Anna chutneyn kiehua hiljalleen noin 10 minuutin ajan.

Poista vaniljatangot ja lisää joukkoon chilikastike ja suikaloitu tuore chili.

Purkita chutney kuumennettuihin lasipurkkeihin.

Säilytä viileässä.