Uutiset

Omid Musawi siirtyy FC Hämeenlinnaan

Hämeenlinna. Jalkapallon Kakkoseen pudonnut FC Hämeenlinna on solminut vuoden sopimuksen aiemmin HyPS:a edustaneen Omid Musawin, 18, kanssa.

Vuodesta 2006 saakka Hyvinkään pässipaitoja edustanut Musawi vakuutti valmennusjohdon ensimmäisen treeniviikon otteillaan. Uusia haasteita uralleen kaivannutta pelimiestä ei täytynyt kauan kosiskella Hämeenlinnaa.

– Jupe (valmentaja Jussi Pellikka) soitteli ja kyseli halukkuutta tulla treeneihin. Mielelläni tulin mittauttamaan tasoni entistä kovemmassa seurassa. Ihan hyvältä on toistaiseksi tuntunut. Porukassa on loistava ilmapiiri ja oli helppo ratkaisu laittaa nimet papereihin, Musawi myöntää.

– Aloitin urani 10-vuotiaana Iranissa. Siellä pelattiin kavereiden kanssa päivät pitkät hiekkakentillä. Vuonna 2006 tulimme Suomeen ja siitä saakka edustin HyPS:a. Nyt tavoitteena on kehittyä askel kerrallaan, ehdottomasti haluan pelata tulevaisuudessa ainakin Veikkausliigassa. Vahvuuksiani ovat hyvä itseluottamus sekä fyysinen pelityylini, Omid juttelee.

Jussi Pellikka tuntee Musawin hyvin yhteisiltä Hyvinkään ajoilta.

– Omid on lahjakas poika, joka soveltuu pelityyliimme erinomaisesti. Emme ruinaa pelaajia ruinaamalla, vaan haluamme jätkiä, jotka todella tahtovat mukaan tähän juttuun. Omid oli heti valmis uuteen haasteeseen. Nuori, urheilullinen kaveri pystyy pelaamaan monella eri pelipaikalla ja ikänsä puolesta akatemiankin pelejä, Pellikka pohtii.

Musawin lisäksi harjoitusrinkiin ovat liittyneet viime kaudella Härmää edustanut Joni Lindroos, paikallisille tuttu maalivahti Jukka Järvinen, Akatemiasta yli-ikäiseksi kasvanut Jarkko Saarman sekä kokeneet Esa Mattila ja Jarkko Riihimäki. Tammikuun aikana FC Hämeenlinna testaa lisäksi muutamaa hyökkäyspään pelaajaa. (HäSa)

Asiasanat

Päivän lehti

29.11.2020

Fingerpori

comic