Uutiset

”Omilla virheillä tämä sössittiin”

Se oli eriskummallinen peli. Ensimmäinen erä tasaista, toinen silkkaa HPK-ylivoimaa. Kolmas erä näytti olevan pässinlihaa, kunnes tuli viimeinen viisiminuuttinen.

Ensin Pelicansin nuori puolustaja Joonas Hurri teki kavennusmaalin 1–2:een. Puolitoista minuuttia ennen loppua kultakypärä Radek Smolenak tasoitti, kun Pelicans maali oli tyhjillään. HPK-luotsi Ari-Pekka Selin otti aikalisän, mutta se ei rauhoittanut ainakaan Juha Kiilholmaa, joka lanasi Smolenakin ulosajon arvoisella taklauksella.

Jäähyjentäyteinen jatkoaika ei ihme kyllä tuonut maaleja. Rankkareilla ratkaisun teki kukapa muu kuin Pelicans-fanien suosikki Smolenak. Loppulukemat olivat kotijoukkueelle 3–2 (0–0, 0–2, 2–0, 0–0, 1–0).

– Johtoasemasta huolimatta läpi ottelun heikko ja hengetön esitys meiltä. Lopussa sössittiin omilla virheillä tasuriksi. Saatiin se, mitä tilattiin, Selin vuodatti.

Smolenakin temppu puhutti

Selin vältteli selittelyä, mutta kysyttäessä hän myönsi, että ottaa päähän, kun pelaaja taklataan ulosajon arvoisesti, kierii vähän aikaa jäässä ja hetkeä myöhemmin ratkaisee ottelun.

– Se on selvä, ettei sitä kukaan hyväksy. En minäkään hyväksy.

– Tätä tapahtuu jatkuvasti tässä liigassa, valitettavasti. Ihan toistuvasti.

Selin painotti, että tilanne oli pelin kokonaiskuvan kannalta epäolennainen asia, eikä hän puolustellut Kiilholman taklausta yhtään.

– Tyhmä taklaus tuossa vaiheessa peliä. En tiedä, minkä näköinen se oli, mutta jos siitä jäähy tulee, niin ihan sama, onko kakkonen vai vitonen.

Toinen harmin aihe oli HPK:n hyväksymättä jäänyt maali avauserässä. Otto Paajanen tuuletti epäselvässä mylläkkätilanteessa epäröimättä, mutta videotarkistuksessa yksikään kamerakulma ei antanut varmoja vastauksia kiekon olinpaikasta.

Yle Puheen radiostudion toimittaja näki tilanteen jään tasalta ja raportoi kiekon olleen selvästi maalin puolella.

– Jos ei kamera näytä, niin ei mahda mitään, mutta jos vähin perustein hylätään tai hyväksytään maali, se on suurin virhe mitä tuomari voi tehdä, Selin sanoi.

Maalit suoraan syötöstä

Toisessa erässä Kerho näytti menevän kohti helppoa voittoa. Viiden minuutin sisään syntyi kaksi maalia laukauksilla suoraan syötöstä. Ensin Marko Tuulola laukoi komeasti yläkulmaan Ville Viitaluoman passista, ja vähän myöhemmin Antti Miettinen osui Tuomas Santavuoren syötöstä.

– Toinen erä oltiin ihan jaloissa. En tiedä mitä tapahtui, mutta meitä vietiin kuin litran mittaa, Pelicans-käskijä Kai Suikkanen myönsi.

Ennen kavennusmaalin synnyttämää loppukiriä Pelicansin pelihuumori oli kortilla. Taistelu sarjan häntäpäässä näkyy joukkueen itseluottamuksessa.

– Taisi olla ensimmäinen kerta tällä kaudella, kun on voitettu kaksi peliä putkeen, Suikkanen sanoi.

HPK:lla on ennen joulua jäljellä torstain kotiottelu Ilvestä vastaan. Selin ei lähtenyt spekuloimaan, tarvitaanko joukkueen herättämiseen

kokoonpanomuutosten kaltaisia erikoiskonsteja.

Maalivahti Mika Järviselle valmentaja antoi tiistain esityksestä puhtaat paperit.

– Hyvän pelin hän pelasi, Selin totesi. (HäSa)

Mikael Hoikkala

Asiasanat

Päivän lehti

1.12.2020

Fingerpori

comic