Uutiset

Omistajaohjauksesta vastaavan Lintilän sidonnaisuuksissa lähinnä asuntolaina

Keskusta päätti torstaina siirtää valtion omistajaohjausasiat pääministeri Juha Sipilältä elinkeinoministeri Mika Lintilälle. Sipilä perusteli ratkaisua taakan jakamisella sekä käytännöllisyydellä, vaikka aiemmin hän ei ole ollut aikeissa omistajaohjauksesta luopua. Tilanne muuttui hallitus päätti puoliväliriihessä lisätä ministereiden määrää.

Omistajaohjauksesta vastanneen Sipilän yhteydet liike-elämään olivat taannoin paljon esillä valtionyhtiö Terrafamen lisärahoituspäätöksen takia. Oikeusasiamiehen mukaan pääministeri ei ollut esteellinen Terrafame-asiassa.

Mika Lintilällä ei ole ainakaan hänen sidonnaisuusilmoituksensa mukaan merkittäviä sidonnaisuuksia liike-elämään. Viime vuoden lopulla jätetyssä ilmoituksessa Lintilän kohdalla lukee omistuksena omakotitalo Toholammilla sekä asunto Helsingissä.

Asuntolainaa Lintilä on ilmoittanut 116 000 euroa ja kulutuslainaa 27 000 euroa. Hänellä on lisäksi yhteistakaus tyttären asuntolainaan 137 000 euron arvosta.

Luottamus- ja hallintotehtäviä Lintilällä on ollut Suomen Hippoksessa, jonka hallituksen puheenjohtajana hän oli viime vuoden loppuun saakka.

Valtion omistajapolitiikka koskee valtion omistamia yhtiöitä. Omistajaohjauksen lähtökohtia ovat muun muassa avoin ja johdonmukainen omistajan käyttäytyminen sekä vastuullisten ja asiantuntevien jäsenten ehdottaminen yhtiöiden hallituksiin.

Päivän lehti

31.10.2020

Fingerpori

comic