fbpx
Uutiset

"On ollut vähän enemmän häiriötapauksia" – Helsingin poliisi varautuu viimeiseen kampanjapäivään enemmän kuin aiempien vaalien yhteydessä

Helsingin poliisi keskittää lauantaina partioita puolueiden vaalitilaisuuksiin. Komisario Jari Mäkiniemi uskoo, että vaalikentillä esiintyy lähinnä pientä ärhentelyä.

Helsingin poliisi valmistautuu eduskuntavaalien viimeiseen kampanjointipäivään lauantaina vähän aiempia vaaleja enemmän, kertoo komisario Jari Mäkiniemi Helsingin poliisista.

– Tämänkertaisen vaalikampanjoinnin aikana on ollut vähän enemmän häiriötapauksia, ja sen takia pyritään varautumaan vähän paremmin kuin aikaisemmin, Mäkiniemi sanoo.

Helsingin poliisi ei ole Mäkiniemen mukaan lisäämässä kovinkaan paljon poliisien määrää kaupungilla verrattuna aiempiin vaaleihin. Sen sijaan poliisi keskittää partioitaan erityisesti puolueiden vaalitilaisuuksiin.

Tänä vuonna poliisi tietää hyvin tarkasti, missä eri puolueet pitävät vaalitilaisuuksia, kertoo Mäkiniemi. Aiempien vaalien yhteydessä poliisilla ei ole ollut tarkkaa kuvaa, missä puolueet kampanjoivat ja pitävät vaalitelttojaan.

– Aiemmin ei ole ollut mitään tarvetta tällaiseen tietoon. Tällä hetkellä tiedetään aika hyvin.

Tänä vuonna puolueet ovat omatoimisesti ilmoittaneet tilaisuuksistaan poliisille.

Pientä ärhentelyä saattaa esiintyä

Mäkiniemi ei usko, että viimeisenä kampanjointipäivänä esiintyy vakavia tapauksia. Pienimuotoista häiriköintiä ja huutelua saattaa esiintyä.

– Jos joku ei pidä jostain puolueesta, mennään ärhentelemään.

Vaalitilaisuudet ovat menneet Mäkiniemen mukaan yleisesti hyvin rauhallisesti muutamia yksittäistapauksia lukuun ottamatta varsinkin, kun ottaa huomioon, että vaalitilaisuuksia pidetään todella paljon.

Perjantaina Helsingin Narinkkatorilla Suomen kansa ensin -puolueen puheenjohtajan Marco de Witin ja paikalle osuneiden henkilöiden välille syntyi molemmin puolista huutelua.

Poliisi saapui paikalle rauhoittelemaan tilannetta, mutta Mäkiniemen mukaan tilanne jäi suunsoiton tasolle, eikä tapauksesta ole tehty rikosilmoituksia.

Helsingin poliisi varautuu sunnuntain varsinaiseen vaalipäivään samalla tavalla kuin muidenkin vaalien yhteydessä.

– Vaalipäivänä on hirveän vähän mitään hankalaa tai ongelmia, Mäkiniemi toteaa.

Menot