fbpx
Uutiset

Onko kunnan palkollisentyö nolla arvoista?

Jokainen kunnan työntekijä tekee varmasti täyspainoista työtä kukin kykyjensä mukaan kuten me kaikki teemme. Katso peiliin !

Tuskin monikaan meistä kuitenkaan haluaa olla sellaisessa työpaikassa, jossa ei makseta toistuvasta tehdystä lisätyöstä mitään. Kunnan töissä se on mahdollista!

Lähes kaikki kunnat säästävät työntekijöidensä palkoista. Liian usein käy niin, että kunnan toimen tai viran auetessa virkaa ei panna avoimeen hakuun. Lähteneen vapautuvat työtehtävät jaetaan sitä vastoin muiden työntekijöiden kesken ilman lisäpalkkaa.

Luin hiljattain netistä erään valtuuston surkuhupaisesta päätöksestä liittää uuden sivistystoimenjohtajan virkaan kansalaisopiston rehtorin tehtävät ja maksaa lisätehtävistä vasta reilun vuoden päästä. Onpa kansalaisopiston rehtorin virka “nollan euron” arvoinen siinä kunnassa.

Työn laatu ja työssä jaksaminen kärsivät molemmat, kun yhä lisääntyvistä lisätehtävistä maksetaan vähän tai – ei mitään korvausta!

Puhutaan paljon työmotivaatiosta. Joskus pelkkä kiitoskin auttaisi työssä jaksamisessa kuntalaisten vaatimusten keskellä.

Lasse Särkimäki

kunnallisvaaliehdokas (sd.)

Janakkala

Menot