fbpx
Uutiset

Onneksi tulee lauantai

HPK:n maalivahtivalmentaja Kari Lehtonen ei selitellyt, kun Kerho taipui perjantaina jääkiekkoliigan ottelussa Lahden Pelicansissa. Peli meni pieleen jo alusta, eikä HPK pystynyt enää nousemaan taisteluun sarjapisteistä. Pelicans vei ottelun lopulta maalein 3–1 (2–0, 1–1, 0–0).

– Huono pelaaminen ei jäänyt pelin alkuun. Tänään emme onnistuneet missään vaiheessa. Onneksi lauantaina on uusi peli ja olen varma, että olemme SaiPaa vastaan hyviä. Saman viikon aikana ei voi olla kolmea kertaa paska. Olen ostanut jo saippuat valmiiksi, jotta lauantaina voidaan pestä kasvot, Lehtonen lupasi.

Pelicans sai perjantain otteluun mainion alun. Jan Latvala vei joukkueen ylivoimalla johtoon reilun kolmen minuutin pelin jälkeen. Henri Laurila lisäsi johdon kahteen maaliin vielä samassa erässä ja Radek Smolenak maalsi 3–0:aan toisessa erässä. HPK:n ainoan maalin teki erän lopussa Juha Kiilholma. Se sytytti hämeenlinnalaiset hetkeksi, mutta lisämaaleja Kerho ei onnistunut tekemään.

Suvereeni sarjakärki

Kovin moni – tuskin kukaan – ei uskaltanut ennen kauden alku veikata Pelicansia sarjan kärkeen kymmenen ottelun jälkeen. Siellä Hannu Aravirran valmentama joukkue kuitenkin. Pelicans on kerännyt kymmenessä ottelussa häikäisevät 26 pistettä eli se on menettänyt ainoastaan neljä pistettä.

HPK:ssa aikanaan liigan tähtipelaajaksi kasvaneen Timo Pärssisen mielestä Pelicans pelaa tällä hetkellä joukkueelle.

– En osaa sanoa muuta syytä kuin sen, että teemme todella paljon töitä joka pelissä ja nimen omaan joukkueen eteen. Peli on uhrautuvaa ja pistämme itsemme likoon. Sekin pitää sanoa, että on meille kieltämättä joissain peleissä vähän pomppinutkin, Pärssinen arvioi.

Pelicans on todella kokenut joukkue. Sekin näkyy jäällä.

– Saattaa silläkin olla pikkuisen merkitystä. Tiedämme kuitenkin, mitä alkukauden pisteiden saaminen vaatii. Hyvä startti on ollut meille todella tärkeä juttu.

Perua viime kaudesta

Pärssisen mukaan lahtelaisten alkukauden menestys juontaa jo viime keväästä. Joukkue pelasi jo silloin hyvin, vaikka vaisu alkukausi olikin vienyt mahdollisuudet hyvään sarjasijoitukseen.

– Viime vuoden startti ei ollut kovin häävi. Emme todellakaan halunneet samanlaista. Näen yhteyden viime kauden loppuun, jolloin pelasimme joulusta eteenpäin aika hyvää ja työteliästä lätkää. Keräsimme pinnoja hyvään tahtiin, mutta se vain riittänyt pudotuspeleihin. Nyt olemme pystyneet jatkamaan samanlaista peliä. Myös maalivahtipeli on ollut alkukauden samaa hyvää kuin viime loppukauden, Pärssinen kehui Jere Myllyniemeä.

Pelicansin menestys näkyy myös liigan tilastoissa. Radek Smolenak pitii kärkipaikkaa maalipörssissä yhdeksällä osumalla. Jesse Niinimäki on puolestaan syöttöpörssin kärjessä yhdeksällä syötöllään. Kaksikon lisäksi myös Vili Sopanen on liigan pistepörssin viiden kärjessä.

“Ei laitettu hanttiin”

HPK:n päävalmentaja Kai Rautio muistutti, että Pelicansin kotiareena on aina paha paikka pelata.

– Yritimme kyllä ihan loppuun asti, mutta emme pystyneet tänään oikein laittamaan hanttiin. Jatkossa pitää pelata paremmin, Rautio sanoi. (HäSa)

Asiasanat

Menot