fbpx
Uutiset

Onnibus aikoo ajaa perjantaina: Toimitusjohtaja tarttuu myös rattiin

Suomen halki pääsee sittenkin kulkemaan julkisilla myös perjantaina, vaikka Auto- ja Kuljetusalan Työntekijäliitto on ilmoittanut, etteivät kaukoliikenteen bussit kulje vuorokauteen ja junaliikennekin on pysähdyksissä 12 tuntia.

Halpabussiyhtiö Onnibus aikoo mielenilmauksesta huolimatta ajaa perjantaina, vaikka bussiyhtiö on myös joutunut karsimaan vuoroja.

– Valtaosa vuoroista jää ajamatta. Ei siitä mihinkään pääse. Kaikki ne vuorot, jotka ovat myynnissä verkkokaupassa tullaan ajamaan, ellei jotain ihan poikkeuksellista tapahdu. Se on tietysti mahdollista, että jos joku sairastuu, niin reservit ovat sitten olemattomat, toteaa Onnibus Oy:n toimitusjohtaja Pekka Möttö.

Jo nyt useat perjantaina ajettavat vuorot ovat loppuunmyytyjä. Koska Onnibussin vakiokuljettajista lähes kaikki kuuluvat ammattiliittoon, Möttö on varautunut siihen, että hän myös istahtaa ratin taakse perjantaina.

– Meillä on esimiehistössä hyvin kokeneita, pitkänlinjan ammattikuljettajia. Me lähdemme kaikki tienpäälle. Sitten on joitain kuljettajia, jotka eivät kuulu ammattiliittoon ja ovat päättäneet ajaa.

Perjantaina ja lauantaina ajamatta jäävät vuorot on jo poistettu verkkokaupasta. Perjantaina lähtöjä ei ole lainkaan Helsingin ja Kokkolan välillä, eikä Turun ja Porin välillä. Lisäksi lauantaiaamusta ja aamuyöstä jää näillä näkymin ajamatta kuusi vuoroa.

Asiasanat

Menot