Uutiset

Oona Kivelälle tankotanssin SM-kultaa

Tankotanssin nelinkertainen maailmanmestari Oona Kivelä ei antanut haastajien yllättää lajin SM-kilpailuissa lauantai-iltana, vaan nappasi kultamitalin upealla ohjelmallaan. Aulangono areenassa käydyssä kilpailussa Kivelän kanssa palkintopallille nousivat hopealle sijoittunut Annika Alanko ja pronssille yltänyt Piiu Pekari.

Miesten SM-kulta meni Markus Sauvolalle. Kilpailuissa oli myös avoin luokka, jonka voitti Jenni Multisilta, yli 40-vuotiaiden sarjan paras oli Meri-Tuuli Roihankorpi-Sirviö.

Kivelä, 32, ei ollut ennen lauantaita kilpaillut moneen vuoteen Suomessa, ja hän olikin iloissaan SM-kilpailujen paluusta kisakalenteriin.

– Tämä oli ensimmäinen kisaesiintymiseni Suomessa sitten vuoden 2012. Halusin ehdottomasti pitkän tauon jälkeen tulla näihin kisoihin mukaan. Laitoin Sibeliusta taustalle ja vedin pitkästä aikaa tällaisen oikein klassisen vedon, Kivelä kertoi iloisena.

Tankotanssi vie Kivelää ympäri maailmaa, seuraavaksi hän suuntaa Etelä-Amerikkaan.

– Lähden muutaman viikon päästä Brasiliaan pitämään workshoppeja, mutta seuraavista kilpailuista en osaa vielä sanoa. Sen verran tiedän, että kesällä olen menossa Australiaan esiintymään, Kivelä paljasti suunnitelmiaan.

Vaikka Kivelä on tankotanssin moninkertainen maailmanmestari, antoi hän arvostusta myös SM-kilpailuille.

– Tapahtuma oli todella upeasti järjestetty. Tosi hienoa, että saimme vihdoin nämä kilpailut. Järjettömän suuri kiitos järjestäjille ja yleisölle, Kivelä hehkutti.

Aulangon kylpylän 10-vuotisjuhlien yhteydessä käyty kilpailu oli todellinen yleisömenestys. Kilpailun järjestäjän, Suomen Voimalajiliiton puheenjohtajan Jyrki Rantasen mukaan tapahtumaa voidaan silti kehittää.

– Kilpailijoiden taso oli aivan rautainen. Toki miehissä ja mastereissa saisi olla enemmän kilpailijoita, mutta sarjat ovat uusia, ja ensi vuonna tilanne on jo aivan toinen, Rantanen toivoi.

Tankotanssi tuli Suomen Voimalajiliiton lajikirjoon vasta hiljattain, mutta ensimmäisen kilpailun yleisömäärän perusteella sille voi ennustaa ruusuista tulevaisuutta. HäSa

Asiasanat

Menot