Uutiset

Oona Roisko ja Armi Seppälä tavoittelevat finaalipaikkoja

Hämeenlinnan Voimisteluseura saa kaksi edustajaa viikonvaihteessa Jyväskylässä järjestettäviin rytmisen voimistelun SM-kisoihin. HämVS:n värejä naisten kisassa tänä vuonna edustavat Oona Roisko, 17, ja Armi Seppälä, 15.

Roisko valmistautuu jo kolmansiin aikuisten SM-kisoihinsa. Hämeenlinnan lyseon lukion urheilulinjalla opiskeleva rytmisen taituri ylsi viime vuonna Espoossa käydyissä SM-kisoissa neliottelussa seitsemänneksi.

Seppälä puolestaan osallistuu uransa ensimmäisiin naisten SM-kisoihin. Nuorten SM-kisoissa hän oli viime vuonna kahdeksas neliottelussa. Hämeenlinnan yhteiskoulun yläasteen ysiluokkalainen on aloittanut hyvin myös naisten sarjan kisat. Huhtikuun alussa Seppälä ylsi neliottelussa kymmenenneksi Szczecinissä Puolassa käydyissä kansainvälisissä kisoissa.

HämVS:n rytmisen päävalmentaja Emma Kurki povaa suojateilleen hyviä sijoja myös viikonvaihteen SM-areenalla.

-Molemmilla on mahdollisuuksia joillakin välineillä finaaliin saakka (kuuden sakkiin). Se edellyttää kuitenkin teknisesti hyviä ohjelmia, Kurki muistuttaa.


Kaikkien lajien SM-kisat

Roisko ja Seppälä esiintyvät Jyväskylässä mittavissa kisoissa. Kyseessä ovat nimittäin Suomen Voimisteluliiton kaikkien lajien SM-kisat, joihin odotetaan jopa kuuttasataa voimistelijaa.

Valmentaja Kurjen mielestä molemmilla HämVS:n tytöillä on kaksi vahvaa välinettä.

-Armilta odotan eniten vanne- ja keilaohjelmissa. Oonan parhaita välineitä ovat nauha ja pallo. Armi on kehittynyt huimin askelin viime vuosina ja hänessä on myös vielä paljon potentiaalia. Oona on puolestaan erittäin kova harjoittelija, jolle sopivat hyvin myös lyseon urheilulinjan aamuharjoitukset. SM-kisoihin olemme valmistautuneet vetämällä 6-9 harjoitusta per viikko, Kurki kertoo.

Myös Roisko uskoo kovan harjoittelun tuottaneen tulosta.

-Aamutreenit ovat tuoneet varmuutta ohjelmiini. Taso SM-kisoissa on kova, mutta toivottavasti yllän finaaliin jollakin välineellä. Oman jännityksensä kisaan tuovat myös nuorten sarjoista nousseet uudet voimistelijat, Roisko sanoo.

Seppälälle SM-kisat on hyppy uudelle tasolle. Turhia paineita nuori voimistelija ei kuitenkaan kanna.

-Kyllä kisat tietysti hieman jännittävät, mutta onneksi naisten sarjan ensikertalaisena minulta ei kuitenkaan odoteta liikoja, Seppälä pohtii.

Jyväskylän SM-kisoissa riittää hämeenlinnalaisittain jännitettävää myös naisten kisan kärkitaistoissa. Helsinkiläistynyt Silja Ahonen lukeutuu nimittäin tänäkin vuonna kisan suosikkeihin.

-Siljalla on nyt todella hyvät mahdollisuudet napata uransa parhaat sijoitukset. Hän harjoittelee edelleen aina silloin tällöin myös Hämeenlinnassa, vaikka ei enää edustakaan seuraamme, Kurki sanoo.

Ahonen voitti viime vuonna vanteen suomenmestaruuden ja ylsi hopealle neliottelussa.


HämVS:llä kansainväliset kisat toukokuussa

Rytmisen voimistelun huipputaitajien esityksiä pääsee ihailemaan tänäkin keväänä myös Hämeenlinnassa. HämVS emännöi toukokuun 13.-15. päivinä perinteisiä kansainvälisiä kisojaan Hämeenkaaressa.

-Etenkin naisten sarjasta on luvassa hyvätasoinen kilpailu. Mukana on kovia voimistelijoita Virosta, Latviasta, Liettuasta, Venäjältä ja Norjasta, ja totta kai kotimaan parhaita Silja Ahosen johdolla. Kisamme ovat sopivasti viikko ennen EM-kisoja, johon voimistelijat hoivat ohjelmiaan Hämeenlinnassa, päävalmentaja Kurki sanoo. (HäSa)

Menot