Uutiset

OP aloittaa massiiviset yt-neuvottelut keskuskonsernissaan – neuvottelut eivät koske OP-ryhmän osuuspankkeja

Uusi toimintatapa selkeyttää vastuita, vähentää päätöksentekotasoja ja ohjaa toimintaa asiakkaiden tarpeiden mukaisesti, kertoo pääjohtaja Timo Ritakallio.

OP aloittaa yhteistoimintaneuvottelut, jotka koskevat OP:n keskusyhteisökonsernin henkilöstöä. Organisaatiomuutoksen ohessa tavoitteena on alentaa keskusyhteisökonsernin kokonaiskustannuksia vuositasolla 100 miljoonalla eurolla.

Neuvottelut eivät koske OP-ryhmän osuuspankkeja. Neuvottelujen ulkopuolella ovat myös Helsingin OP-Kiinteistökeskus, Pohjola Terveys ja OP-Eläkekassa sekä OP Yrityspankkikonsernin Baltian toiminnot.

Keskusyhteisökonsernissa työskentelee noin 6 000 henkilöä. Tavoitteena on tehdä muutoksia sekä organisaatiorakenteisiin, työtehtäviin että toimintatapoihin.

– Suunniteltu organisoituminen on alku suurelle kulttuurimuutokselle OP:n keskusyhteisössä. Olemme kokeilleet ketterää toimintatapaa yksittäisissä kehittämishankkeissa hyvin tuloksin, ja tavoitteena on nyt laajentaa toimintamalli vaiheittain koko keskusyhteisöön. Uusi toimintatapa selkeyttää vastuita, vähentää päätöksentekotasoja ja ohjaa toimintaa asiakkaiden tarpeiden mukaisesti, kertoo pääjohtaja Timo Ritakallio.

OP-ryhmän keskusyhteisökonserni on ilmoittanut jatkavansa organisoitumista kesäkuussa valitun uuden johtokunnan mukaisesti. Suunnitelman mukaan osa nykyisistä tehtävistä lakkaa tai muuttuu oleellisesti, mutta samaan aikaan avautuu merkittävä määrä uusia tehtäviä, joita pyritään tarjoamaan mahdollisimman monelle.

Yhteistoimintaneuvottelut alkavat 1. lokakuuta 2018 ja kestävät vähintään kuusi viikkoa, elleivät osapuolet sovi neuvottelujen päättämisestä aiemmin.

Päivän lehti

27.10.2020

Fingerpori

comic