fbpx
Uutiset

OP Ryhmän Pohjola Terveys ei aloitakaan lääkärikeskustoimintaa – Porissa ja Lappeenrannassa ehdittiin tehdä jo remonttia tiloihin

Pohjola Terveys vaihtaa nimeään Pohjola Sairaalaksi ja keskittyy viiden sairaalansa toimintaan.
OP Ryhmän Pohjala Terveys vetäytyy suunnitelmista perustaa lääkärikeskuksia ja keskittyy sairaaloidensa toimintaan.

Pohjola Terveys suunnittelee vetäytymistä lääkärikeskustoiminnasta. Suunnitelmien seurauksena Poriin ja Lappeenrantaan kaavailtuja lääkärikeskuksia ei avata.

OP Ryhmän vakuutusasiakkaiden liiketoimintajohtaja Olli Lehtilä kertoo Lännen Medialle, että suunnitelmat kaupungissa olivat jo pitkällä ja remonttejakin tehty tuleviin tiloihin.

– Nyt tämä pysähtyy. Jäädytämme toiminnan. Voi olla, että jonkin verran tulee takkiin, mutta se on kiinni siitä, kuinka saamme vuokrattua tilat eteenpäin.

Lehtilä toteaa, että digitaalisten palvelujen kehitys ja epäselvä sote-uudistus on vaikeuttanut yritystoiminnan ennustettavuutta. Myös kilpailutilanne on muuttunut merkittävästi.

– Emme pysty tunnistamaan samanlaista kilpailuetua lääkäriasematoiminnasta kuin meillä on sairaaloissa. Päädyimme tällaiseen ratkaisuun ja keskitymme nyt sairaalatoimintaan.

Viisi sairaalaa ympäri Suomea

Pohjola Terveydellä on viisi sairaalaa Helsingissä, Tampereella, Oulussa, Kuopiossa ja Turussa. Toiminta sairaaloissa ja sairaalapaikkakunnilla jatkuu normaalisti.

Laajentamissuunnitelmia muille paikkakunnille ei Lehtilän mukaan ole.

Ensimmäisen sairaalan perustamisesta on viisi vuotta. Tähän mennessä toiminta ei ole ollut vielä kannattavaa.

– Uskomme, että ydintoiminta kääntyy ensi tai seuraavan vuoden aikana voitolliseksi. Sairaaloissa ollaan vielä perustamisvaiheessa, ja se kestää oman aikansa.

Pohjola Terveyden sairaaloissa on Lehtilän mukaan tarjolla päiväkirurgisia toimenpiteitä.

– Ytimessä on ortopedistä sairaanhoitoa ja urheiluklinikan toimintaa.

Tuloksen laskulla ei vaikutusta sairaaloiden toimintaan

Lehtilä ei ole huolissaan OP Ryhmän tuloksesta viimeisessä osavuosikatsauksessa. Tulos laski liki viidenneksellä 687 miljoonaan euroon.

Sairaaloihin sillä ei ole vaikutusta.

– Meidän tuloksemme on edelleen erittäin hyvällä tasolla. Kaksi selittävää tekijää ovat sijoitustoiminnan tuotot ja markkinaympäristö sekä kulukasvu, joka tiedettiin jo etukäteen, Lehtilä toteaa.

Lääkärikeskuksista luopuminen on myös osa OP Ryhmän organisaatiouudistusta. Uudistuksessa Pohjola Terveys vaihtaa myös nimensä Pohjola Sairaalaksi.

Pohjola Terveydessä työskentelee yli 500työntekijää ja ammatinharjoittajaa. Palvelut kattavat lääkäripalvelut yleislääkäreistä erikoislääkäreihin, digitaalisen neuvontaan ja kattaviin työterveyden palveluihin.

Menot