fbpx
Uutiset

Opetusministeri Sanni-Grahn Laasonen: Espoolaiskoululaisen kuolemantapaus on syvästi järkyttävä ja pysäyttävä uutinen, asia on selvitettävä erittäin tarkasti

Espoolaisen koulun oppilas sai perjantaina sairaskohtauksen liikuntatunnilla ja menehtyi myöhemmin sairaalassa. Espoon opetustoimi on pyytänyt koululta selvitystä liikuntatunnin tapahtumista. Toistaiseksi ei tiedä, edelsikö oppilaan saamaa sairauskohtausta Move!-testin juoksuosuus. Koululle on järjestetty maanantaiksi kriisiapua.

Opetusministeri Sanni Grahn-Laasosen (kok) mukaan menehtyneen espoolaiskoululaisen tapaus on selvitettävä erittäin tarkasti. Espoolaisen Tiistilän koulun oppilas sai perjantaina sairaskohtauksen liikuntatunnilla, jossa tehtiin fyysistä toimintakykyä mittaavaa Move!-testiä. Liikuntatunnilta oppilas kuljetettiin ambulanssilla sairaalaan, jossa hän myöhemmin kuoli. Asiasta uutisoi ensin Ilta-Sanomat.

– Tämä on syvästi järkyttävä ja pysäyttävä uutinen. Haluan lähettää menehtyneen oppilaan perheenjäsenille ja läheisille osanottoni suuressa surussa ja myöskin kouluun voimia tämän äärimmäisen vaikean tilanteen keskelle ja selvittelyyn, Grahn-Laasonen sanoo Lännen Medialle.

Koululle on järjestetty tapauksen vuoksi kriisiapua maanantaiksi. Espoon sivistystoimi on pyytänyt Tiistilän koululta selvityksiä asiasta maanantaihin kello 12 mennessä. Grahn-Laasosen mukaan opetusministeriö edellyttää asian tarkkaa selvittämistä.

– Vasta sen jälkeen voidaan arvioida yhdessä asiantuntijoiden kanssa sitä, mitä on todella tapahtunut ja millaisia muutostarpeita mahdollisesti ilmenee.

Voidaanko Move!-testien tekemistä toistaiseksi jatkaa perusopetuksessa?

– Kouluissa on aina erittäin tarkasti arvioitava oppilaiden turvallisuutta kaikissa tilanteissa ja toimittava ohjeistuksen mukaisesti sekä herkällä mielellä ja ammattitaidolla, Grahn-Laasonen sanoo.

Menot