fbpx
Uutiset

Opetusministeriö ei patista OKL:n siirtoon

Eduskunnan hyväksymä esitys opettajankoulutuksen kokonaisselvityksestä saa tukea opetusministeriöstä. Valtiovarainvaliokunta ehdotti joulukuussa budjettimietinnössään selvityksen käynnistämistä ja kehotti yliopistoja odottamaan omissa rakenneratkaisuissaan selvityksen valmistumista.

Opetusministeriön koulutus- ja tiedepolitiikan osaston johtaja Hannu Sirénin mukaan asiaan tartutaan heti, kun ministeriön asiantuntijat ovat palanneet lomiltaan töihin.

Opetusministeriö antoi marraskuussa palautteensa Tampereen yliopistolle. Palautteessa ei kuitenkaan ole mitään mainintaa Hämeenlinnan OKL:n siirtoaikeista. Sirén muistuttaa, että myös hiljaisuus on kannanotto.

-Voisi sanoa, että ministeriön suunnalta ei ole ainakaan minkäännäköistä painetta mihinkään ratkaisuun. Tällä hetkellä ei ole olemassa sellaista kannanottoa, joka viittaisi, että jonkinlainen muutos nykytilanteeseen pitäisi tehdä, Sirén kommentoi.

Tampereen yliopiston rehtori Kaija Holli yllättyy opetusministeriön kokonaisselvityksestä. Hänen mukaansa ministeriöllä on toki oikeus tehdä omia selvityksiään, mutta yliopistolla ei ole velvoitetta jäädä odottelemaan niiden tuloksia.

-Jos opetusministeri yhtäkkiä ryhtyy jarruttamaan yliopistojen uudistusta, niin kyllä silloin on yliopistojen autonomia pistetty kyseenalaiseksi. Myös hiukan ihmettelisin, jos opetusministeri, joka vaatii isoja yliopistoja yhdistymään, yhtäkkiä sanoisi, että jotakin pientä yliopiston sivukeskusta ei saisikaan yhdistää, Holli kommentoi mahdollista aikalisän julistamista yliopistojen omille hankkeille. (HäSa)

Menot