Uutiset

OP:n Karhiselta vakava varoitus hallitukselle

OP-ryhmän pääjohtaja Reijo Karhinen varoittaa hallitusta hidastamasta uudistustahtia. Karhisen mukaan julkisessa keskustelussa näkyy merkkejä siitä, että hallituksen kyky tehdä uudistuksia on puuroutumassa.

– Olisi erittäin kohtalokasta, jos tulevat kuntavaalit alkavat hidastaa uudistustahtia. Sitä on syytä varoa tietoisesti, Karhinen patistaa.

Hän muistuttaa, että hallitus itse nosti riman korkealle uudistusten tekemisessä. Alku on hänen mukaansa ollut lupaava, mutta myös Suomessa meneillään oleva murros on valtava ja nopea.

Karhinen arvioi, että Suomessa on nyt avattu pää rakenteellisille uudistuksille. Hänen mukaansa kilpailukykysopimuksella, kikyllä on valtava symbolinen arvo ja pahin ei käy -vaihe Suomessa on ohitettu.

Uudistukset tuovat Karhisen mielestä Suomeen myös kaivattuja investointeja. 

– Kun uudistutaan, niin tulee myös investointeja. Ei isoja, vaan pieniä paljon.

Finanssialaa hallituksen uudistuskyky koskettaa monin tavoin. Sosiaali- ja terveydenhuollon jättiuudistus, sote on tärkeä omaa Pohjola-sairaalaketjua laajentavalle ja terveysasemia perustavalle OP-ryhmälle. Liikenteen suuruudistus, liikennekaari on merkittävä OP-ryhmälle, koska se on merkittävä autorahoittaja ja -vakuuttaja. Auton omistamisen uskotaan jatkossa olevan yhä harvinaisempaa, joten OP:n on muokattava liiketoimintaansa siitä näkökulmasta.