fbpx
Uutiset

Oppaan keralla sosiaaliseen mediaan

Mitä tapahtuu, kun painaa nappia, jolla liittyy Facebookiin? Entä kun siellä sitten on? Mitä kaikkea voi tehdä – ja pääseekö sieltä pois?

Vastaukset tämänkaltaisiin kysymyksiin olivat Kanta-Hämeen Tietotekniikkayhdistyksen Kantin järjestämän Sosiaalisen median iltapäivä -tapahtuman ytimessä tiistaina Kauppakeskus Linnassa.

Kantin varapuheenjohtajan Sini Pitkäsen mukaan opastuksen tarjoaminen sosiaaliseen mediaan on tarpeen. Esimerkiksi iäkkäitä ihmisiä, jotka eivät työurallaan ole olleet paljon tekemisissä tietokoneiden ja internetin kanssa, sosiaalinen media voi samalla sekä kiinnostaa että pelottaa.

-Monet tarvitsevat rohkaisua uskaltaakseen liittyä erilaisiin palveluihin. Sosiaalisessa mediassa kuitenkin tapahtuu nykyään hurjasti: käydään niin kauppaa kuin keskustellaan vaikkapa tuoreeltaan HPK:n pelistä, Pitkänen sanoo.

-Esimerkiksi jo tilin luominen palvelussa voi vaatia tulkkaamista. Mikä “tili”? Toinen syy opastaa ihmisiä on auttaa heitä selvittämään, haluavatko he ylipäätään osallistua sosiaaliseen mediaan. Paine on kova, jos kaikki muut tuntuvat olevan mukana.

Pitkänen muistuttaa, että varovaisuus voi kuitenkin olla viisautta. On syytä miettiä etukäteen, millaisia tietoja internetiin jää kummittelemaan, jos palvelusta haluaa myöhemmin irrottautua.

Tiistai-illan aikana puhuttiin paljon juuri Facebookista, jonne esimerkiksi monet yhdistykset ovat pitkälti siirtäneet tiedotteensa ja sopimisensa.

Illan aikana puhuttiin sekä yksittäisen ihmisen että yritysten mahdollisuuksista käyttää sosiaalista mediaa. (HäSa)

Menot