Uutiset

Oppilaiden hyvä käytös voidaan palkita luokkaretkellä ulkomaille - katso video

Luokkaretket ulkomaille ovat harvinaisia suomalaisissa yläkouluissa. Hämeenlinnan yläkouluista Ahveniston koulussa on tavallista, että luokkia matkustaa ulkomaille vuosittain. Kaurialan ja Lyseon kouluissa luokkaretkiä ulkomaille ei suositella.

-Opettaja on vastuussa oppilaista, ja valvontaa on hankalaa järjestää, sanoo Lyseon koulun rehtori Pasi Seila.

Sekä Kaurialan että Lyseon koulun kieltenlukijoille järjestetään kuitenkin oppilasvaihtoa ulkomaisten koulujen kanssa. Oppilasvaihtojen tarkoituksena on tutustua kulttuureihin ja uskaltautua käyttämään opiskelemaansa kieltä keskustelussa.

-Yhteistyökoulustamme Ranskasta tulee tänä keväänä ryhmä oppilaita ranskanlukijoiden vieraaksi. Viime vuonna meidän oppilaamme puolestaan kävivät Ranskassa, kertoo Kaurialan koulun rehtori Pekka Saros.

Parolan yhteiskoulun 9E-luokka lähtee tänä keväänä retkelle Tanskaan luokanvalvojansa Outi Yli-Heikkurin kanssa. Yli-Heikkuri luottaa oppilaisiinsa.

-Ihan minkä tahansa luokan kanssa en lähtisi ulkomaille, mutta 9E:n oppilaat ovat kilttejä ja luokassa vallitsee hyvä ryhmähenki, Yli-Heikkuri sanoo.

Parolan yhteiskoulun luokista 9E on ainoa, joka lähtee tänä vuonna ulkomaille. Retken järjestäminen vaatii oppilailta oma-aloitteisuutta ja talkoohenkeä.

Vaikka retkellä on tarkoitus tutustua kulttuurikohteisiin ja paikallisiin nuoriin, eniten luokkaretkeltä odotetaan yhteisiä hetkiä luokan kesken. Luokka hajoaa kevään jälkeen peruskoulun päättyessä. Luokalle retki on hieno lopetus kolmen vuoden yhdessäololle ja opiskelulle yläkoulussa.