Uutiset

Oppilaskunnan puheenjohtajalta sujuu tanssi ja delegointi

Hattulalaiselta Tanja Tarpeenniemeltä ei tekeminen lopu. Tällä hetkellä Parolan lukion oppilaskunnan puheenjohtajaa työllistää eniten koko koulun toukokuinen suururakka: kansainvälisen tanssitapahtuman järjestäminen.

Häntä pyydettiin mukaan järjestelyporukkaan vuosi sitten, eikä vastausta tarvinnut kauan miettiä.

– Lähdin ilman muuta mukaan. Heti kun kuulin tapahtumasta, ajattelin, että tämähän on iso juttu. Vasta nyt myöhemmin on selvinnyt, kuinka iso, hän sanoo.

Hän aikoo järjestelytehtävistä huolimatta ehtiä myös tanssimaan. Pukukin on jo valmiina.

Työt eivät kasaannu

Tarpeenniemi vetää melkein 30 lukiolaisen joukkoa, jonka hän on värvännyt oppaiksi ja tulkeiksi tanssitapahtuman ajaksi. Heistä suurin osa on Parolan lukion kansainvälisen linjan opiskelijoita. Tapahtuman yhteinen kieli on englanti.

– Huolehdimme siitä, että tapahtuman aikana vieraat tietävät, missä pitää olla ja mihin aikaan. Tällä viikolla aloitamme ainakin nimikylttien teon, Tarpeenniemi suunnittelee.

Hän vakuuttaa, etteivät kaikki työt kasaannu porukan vetäjälle.

– Osaan delegoida. Aina välillä kyllä tuntuu, ettei aika riitä, mutta tykkään olla aktiivinen ja vaikuttaa asioihin.

Koulun oppilaskunta on ottanut hanakasti kantaa ajankohtaisiin asioihin.

– Viimeksi olemme puuttuneet lukiolaisten ruokailuun. Se on vasta kello 12.45 ja yritämme saada siirrettyä sitä aikaisemmaksi.

Palavereita ja kokouksia

Kansainvälinen tanssitapahtuma järjestetään toukokuun alussa, ja sitä varten Hattulassa on tehty töitä puolitoista vuotta. Parolan lukion vieraaksi odotetaan noin 130 ulkomaalaista lukiolaista, joista suurin osa tulee Petroskoista Venäjältä.

– Aika paljon aikaa on mennyt kaikenlaisissa palavereissa ja kokouksissa, kun on mietitty, miten homma saadaan toimimaan, Tarpeenniemi kuvailee.

Järjestelyporukassa on oppilaitten lisäksi koulun muuta väkeä ja tapahtuman taiteellisena johtajana toimii läänintaiteilija Kari Mäkiranta.

Koulun arjessa tanssitapahtuma on näkynyt muun muassa tanssiharjoituksina, aluksi liikuntatunneilla ja nyt myös sunnuntaisin.

– On tosi hyvä, että tansseja harjoitellaan. Samoin on hyvä, että koulu on auttanut tanssiaispukujen hankinnassa. Niitä saadaan lainaksi ja vuokrataan teatterilta, eli ei ole pakko ostaa omaa pukua.

Päivän lehti

4.12.2020

Fingerpori

comic