fbpx
Uutiset

Oras Tynkkynen sanoi ei puheenjohtajakisalle – "Näyttää siltä, että minua ei tällä kertaa kisassa tarvita"

Vihreiden puheenjohtajakisa vei vedä puoleensa. Puheenjohtajakisaan on lähtenyt mukaan vain Outi Alanko-Kahiluoto. Muut pitkän linjan vihreät ovat joko kieltäytyneet ehdokkuudesta tai panttaavat vielä kantaansa.
Oras Tynkkynen. Kuva: Seppo Pessinen / arkisto

Entinen vihreiden kansanedustaja Oras Tynkkynen ei pyri vihreiden puheenjohtajaksi. Tynkkynen ilmoitti asiasta Facebook-sivuillaan sekä Twitterissä.

Päivityksessään hän toteaa, ettei häntä puheenjohtajakisassa tarvita.

– Minulle on muodostunut sellainen käsitys, että tänä lauantaina vihreiden valtuuskunta pääsee valitsemaan oikein hyvistä henkilöistä. Siksi näyttää siltä, että minua ei tällä kertaa kisassa tarvita.

Tynkkynen työskentelee tällä hetkellä Sitran neuvonantajana.

Myös vihreiden eduskuntaryhmän varapuheenjohtaja Olli-Poika Parviainen kertoi tiistaina, ettei hän lähde tavoittelemaan puolueen puheenjohtajan tehtävää.

– Asiaa eri näkökulmista pohdittuani olen tullut siihen johtopäätökseen, että luontevin rooli minulle tässä poikkeuksellisessa tilanteessa on nyt keskittyä vastuisiini eduskuntaryhmän johtotehtävissä ja keskittyä tukemaan tulevana lauantaina valittavaa puheenjohtajaa kaikin mahdollisin tavoin, Parviainen toteaa sosiaalisessa mediassa.

Ennakkosuosikin maineessa ollut Maria Ohisalo on myös ilmoittanut, ettei hänkään aio tavoitella puheenjohtajan tehtävää.

 

Vain yksi sanonut kyllä

Toistaiseksi vihreiden puheenjohtajakisaan on ilmoittautunut vain vihreiden kansanedustaja Outi Alanko-Kahiluoto. Hän kertoi asiasta sunnuntaina.

Pitkän linjan poliitikot Ville Niinistö ja Pekka Haavisto ovat molemmat olleet vaitonaisia siitä, ovatko he käytettävissä ja ehdolla puheenjohtajan tehtävään.

Vihreät valitsevat uuden puheenjohtajan pika-aikataululla. Puoluevaltuustokunta päättää asiasta tulevana viikonloppuna.

Uusi puheenjohtaja johtaa puoluetta ensi kesän puoluekokoukseen asti.

Vihreiden puheenjohtaja Tuoko Aalto vetäytyi tehtävästä masennuksen ja työuupumuksen vuoksi.

Menot