fbpx
Uutiset

OrPo kaappasi kotiedun Kerholta

Viisi erää, tilanteet vaihtelivat, tuomarit haparoivat ja tunnelmakin playoff-tasolla

HPK ja Oriveden Ponnistus aloittivat naisten Mestaruusliigan välierät värikkäällä kamppailulla maanantaina Hämeenlinnassa. Tehokasta peliaikaakin käytettiin yli kaksi tuntia ennen kuin voittaja oli selvillä. Se oli lopulta OrPo.

HPK voi syyttää tappiosta eniten itseään ja kahta ensimmäistä eräänsä. Peli oli silloin koko lailla sekaisin. Kolmannessa ja neljännessä erässä Kerho pelasi puolestaan hyvin. Viidettä erää kotijoukkue johti vielä 8-6, mutta loppu meni OrPolle 9-2.

Tuomarit epäonnistuivat
Kotijoukkueen peli sekosi 9-9-tilanteessa räikeään tuomarivirheeseen. Queen Nzenwa löi verkolla vastustajan puolustuksesta kimmonneeseen vastapalloon. Päätuomari Seppo Mutkala näki Nzenwan lyöneen kuitenkin pallon verkkopinnan väärältä puolelta. Mutkala tuomitsi kuitenkin väärin – ainakin siltä näytti, kun tilanteen katsoi sekä katsomosta että televisiosta.

Muutenkin tuomarityöskentelyssä (verkolla Sari Kolehmainen, rajalla Arto Mutikainen ja Katariina Viitapohja) oli paljon toivomisen varaa. Valitettavasti tälläkin kertaa tuomarit olivat ihan eri kartalla kuin peli.

– Kuinka tällaista tuomaritoimintaa voi olla playoffissa, kummasteli HPK:n valmentaja Dirk Sauermann, jota kismitti eniten se Nzenwan virheeksi tuomittu hyökkäys.

– En kuitenkaan sano, että olisimme voittaneet, vaikka se tilanne olisi tuomittu toisin, valmentaja jatkoi.

OrPolta ei kannata ottaa kuitenkaan mitään pois, sillä se oli riittävän kova ratkaisun paikassa. Orivesi puolusti loistavasti viimeiset pallot. Liberoksi viidenteen erään vaihdettu Heidi Hietala nosti erinomaisesti (83 %), mutta liberona aloittanut Saana Koljonenkin teki upeita pelastuksia juuri silloin, kun OrPo niitä eniten tarvitsi.

Kirjoituksista välieriin
– Harmittaa pirusti. Kahdessa ensimmäisessä erässä emme pelanneet omalla tasollamme. Kahdessa seuraavassa pääsimme rytmiin ja pelasimme jo omaa peliämme. Viimeisissä palloissa meillä ei kuitenkaan ollut riittävästi kovuutta. Olisi pitänyt rohkeasti vaan tappaa pallo vastustajan lattiaan. Toisaalta tässä pelissä pallo kyllä pomppikin OrPolle, selvitti hyvän ottelun pelannut HPK:n Pauliina Vilponen.

Vilposen maanantai oli täynnä toimintaa. Hän kirjoitti ylioppilaskokeen äidinkielen esseen Tampereella ja lähti sitten pelaamaan välierää.

– Toivottavasti koe meni hyvin. Ainakin sain paljon tekstiä aikaan, hän naurahti, eikä yhtään menettänyt uskoaan omaan joukkueeseensa.

– Tiistaina on uusi peli. Neljä voittoa pitää ottaa ennen kuin finaalipaikka on selvä, Vilponen huomautti.

Keskipelaaja Pihla Pelkiö huilasi toisen erän, mutta pelasi sen jälkeen huippuottelun. Hänen torjunnoillaan Kerho sai pelinsä jengoilleen kolmannessa erässä.

Eniten pinnoja (31) takoi kuitenkin Marina Skender, kun pääsi vauhtiin. Hän sivusi kauden piste-ennätystään. Annina Antikainen tuli kolmanteen erään yleispelaajaksi ja ryhdisti samalla joukkueensa puolustuspeliä.

Eniten HPK:lla on tekemistä aloitusten nostossa ja toisaalta omissa syötöissä. Kymmenen syöttövirhettä on liikaa, jos ässiä on tilastoitu vain yksi.

“Asetelma suosi meitä”
OrPon valmentaja Juhani Viita muistutti, että välieräsarjasta on pelattu vasta yksi ottelu.

– Tässä ottelussa asetelma suosi meitä. Saimme kaksi ehjää ottelua (puolivälierät Pieksämäkeä vastaan), jotka eivät kuitenkaan kuluttaneet ja rampauttaneet meitä yhtään. Tavoitteenamme oli saada alkuun kova tyrmäys. Jos emme olisi siinä onnistuneet, olisimme hävinneet 3-0, Viita sanoi.

Hän oli tyytyväinen paitsi joukkueensa kahteen ensimmäiseen erään myös viidennen erän loppuun.

– Silloin löytyi joukkueesta taas rohkeus ja tahto.

– Vastakkain ovat tasaiset joukkueet. Peli on sellaista kuin välierissä pitääkin olla, Viita jutteli. (HäSa)

Menot