Uutiset

Orpo: "Olen valmis käymään puoluekokouksessa sote-keskustelua, tilaisuuden järjestämiseen ei liity mystiikkaa"

Kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo sanoi, että hän taisi itse ehdottaa kokoomuksen puoluekokouksessa perjantai-iltana järjestettävää keskustelua sote-uudistuksesta.

– En halua, että on vähimmässäkään määrin sellainen olo, että meidän puoluekokouksessa ei haluttaisi keskustella sotesta. Olen valmis keskustelua käymään ja olen sitä käynyt koko ajan ja ollut käytettävissä.

Orpo kertoi käyneensä sotesta koko ajan keskusteluja myös sitä vastustavan Helsingin pormestarin Jan Vapaavuoren (kok.) kanssa siitä huolimatta, että suhtautuvat uudistukseen täysin eri tavalla.

Vapaavuori aikoo käyttää puheenvuoron puoluekokouksen sote-keskustelussa perjantai-iltana. Se vie todennäköisesti tapahtuman päähuomion, ja keskustelusta odotetaan kuumaa.

Orpon mukaan keskustelun järjestämisessä ei ollut mitään mystiikkaa, vaikka medialle etukäteen välitetyssä puoluekokouksen ohjelmassa sitä ei mainittu.

– Oma ajatukseni on ollut tarjota vielä erikseen foorumi. Voihan salissa myös eri asiayhteyksissä puhua sotesta ja maakuntauudistuksesta.

Orpon mukaan puoluekokouksen sote-keskustelun järjestämistä oli valmisteltu kuukausi tai kaksi, mutta päätökset siitä syntyivät viimeisen viikon aikana.

”Eri mieltä saa olla”

Orpo luottaa siihen, että sote-ratkaisulla on kokoomuksen väessä edelleen laaja tuki.

Vähemmän tukea on keskustan lempilapsella maakuntauudistuksella. Orpo sanoi, että suurin osa kokoomusväestä kuitenkin ymmärtää, että sote-uudistukselle tarvitaan myös hallinto.

– Suuri enemmistö on näiden ratkaisujen takana, mutta kyllä meidän puolueessa saa eri mieltä olla, ja sitä jotkut ovat.

Orpon mukaan sote-uudistuksen päätöksenteon aikataulu selviää lähiaikoina. Sillä ei ole hänen mukaan mitään tekemistä kokoomuksen puoluekokouksen kanssa.

Päivän lehti

24.10.2020

Fingerpori

comic