fbpx
Uutiset

OrPo taas parempi lopussa

HPK-merkkinen playoff-kevät jatkui mollivoittoisesti tiistaina Orivedellä.

Oriveden Ponnistus kaatoi HPK:n toisen kerran Naisten Mestaruusliigan välierien viisieräisessä jännitysottelussa erin 21-25, 25-13, 25-23, 20-25, 15-11. Vielä ei Kerho ole kuitenkaan selkä seinää vasten, sillä finaalipaikka heltiää neljällä voitolla. Kolmannen kerran kunnon taistelupari pelaa playoffsia perjantaina Hämeenkaaressa.

Tiistain ottelusta ei puuttunut mitään hienoon taisteluotteluun kuuluvaa elementtiä. Joukkueet taistelivat viimeisen päälle, tilanteet vaihtelivat puolin ja toisin hyvästä huonoon, tunnelma hipoi Oriveden liikuntahallin kattoa ja päätuomari Kenneth Aro sotki peliä parhaansa mukaan.

Päätuomarin järjestämät torikokoukset kuumensivat kotiyleisön tunteet ja venyttivät suotta peliä. Kuumana kävi kolmannessa erässä myös HPK:n päävalmentaja Dirk Sauermann, jolle Aro näytti punaista korttia. Siitä OrPo sai koko aika arvokkaan pisteen. Se voitti sen erän lopulta 25-23.

-En ole saanut varoituksia kuin yhdeltä tuomarilta – juuri tältä. Hän on antanut minulle neljä varoitusta. En tiedä, onko hänellä jotain minua vastaan.

Tuomarifarssi alkoi heti ensimmäisessä erässä. Kapteenit (OrPon Jenni Petäjärvi ja HPK:n Noora Lainesalo) kävivät tuomarin pakeilla: tuomarin mielestä käytös vastustajaa kohtaan ei ollut kai hyväksyttävää. Pelaajat riemuitsivat toki vastustajiinsakin päin riehakkaasti, mutta tasapuolisesti ja ihan niin kuin tapana on ennenkin ollut.

Kapteenit olivat sen jälkeen viestin viejinä Arolta valmentajille ja muille pelaajille. Ja kansa huusi “hyllylle, hyllylle”.

-En ymmärrä tuollaista tuomaria. Hän rikkoo peliä ihan turhaan. Tuomarinkin pitäisi keskittyä vain peliin, eikä puuttua epäolennaisiin asioihin. Tämähän on peliä, eikä mitään läpsyttelyä, Lainesalo sanoi.

Sauermann kehui pelin tasoa ja pelaajien taistelua.

-Uskon, että yleisö viihtyi. Tuomari oli mielestäni heikoin osa tätä peliä, hän sanoi ja nosti joukkueestaan esiin 19-vuotiaat Pauliina Vilposen ja Roosa Koskelon, jotka ovat pelanneet kummankin ottelun hyvin.

Ratkaisupalloissa parantamista

Viidennen erän loppu oli maanantain tavoin OrPon heiniä. Joukkue puolusti loistavasti liberonsa Saana Koljosen johdolla ja oli hyökkäyspään ratkaisuissaan kovempi.

-Tietysti pitäisi olla kova loppuun saakka. Taistelimme ja puolustimme hyvin, mutta pienestä on kiinni. Tästä on vaan haettava positiiviset asiat ja keskityttävä perjantaiseen. Kaikkihan on yhä auki. Uskon, että seuraavakin ottelu tiukkaa taistelua puolin ja toisin. Mitään emme anna ilmaiseksi, Lainesalo vakuutti sanomansa ärräpäällä höystäen.

HPK pelasi riittävän hyvän torjuntapelin, eikä sen kenttäpuolustuksessakaan ole sijaa moitteille. Hyökkäystehokkuutta (29%) pitäisi kuintenkin parantaa. Tiistaina OrPo otti hyvin kiinni Marina Skenderin, vaikka tämä tekikin vaihteeksi ottelun muhkeimman pinnamäärän.

Liian usein HPK:n peli sekoaa asioihin, joihin se ei voi itse vaikuttaa. Ajatuksen on pysyttävä pelissä, sähläävät tuomarit miten tahansa tai tuli itse mokattua. Tuomarivirheet ovat osa peliä (vaikka ei tietysti saisi) , eivätkä joukkueet sille mitään mahda. Ja niitä omia mokia on turha murehtia tai pelätä. Kaikki ne ovat historiaa, kun seuraava pallo on edessä.

Kokemus ratkaisi

Myös OrPon valmentaja Juhani Viita kehui tunnelmaa ja ottelun tarjoamaa kelpo viihdettä.

-Meille maanantain voitto oli niin tärkeä, että se näkyi ensimmäisessä erässä. Se oli meiltä virkamiesmäistä peliä. Puolipakon edessä joukkue heräsi sen jälkeen taisteluun. Neljännessä erässä HPK oli erinomainen. Meillä ei ollut mahdollisuuksia, vaikka pelasimme hyvin. Viidennessä erässä kokemuksemme ratkaisi niin kuin maanantaina Hämeenlinnassa. Pelaajamme ovat olleet näissä tiukoissa tilanteissa ennenkin ja se näkyi, Viita arvioi. (HäSa)

Menot