fbpx
Uutiset

OrPo taas vahva ratkaisuhetkillä

Oriveden Ponnistus kampesi kolmannen otteluvoiton naisten lentopallon välieräsarjassa Hämeenkaaressa perjantaina. HPK kykeni voittoon toisessa erässä, mutta sen jälkeen OrPo eteni väkevästi voittoon.

OrPo johtaa ottelusarjaa voitoin 3-0. Finaaliin selviämiseen vaaditaan neljä voittoa, joten sarja on katkolla lauantaina Orivedellä joukkueiden neljännessä kohtaamisessa.

Tilanne on tietenkin tukala HPK:n vinkkelistä, mutta kaikki on aina mahdollista siihen asti, kun pelit jatkuvat.

HPK voitti runkosarjassa yhteen putkeen 12 peliä. HPK voitti sarjassa Oriveden kerran kotona ja myös kerran vierasmatsissa, vaikka Kerho hävisikin alkusyksystä kotimatsinsa värikkäässä pelissä OrPolle.

Ja on hyvä muistuttaa mitä tapahtui kolme vuotta sitten. OrPolla oli silloin kotikentällään mestaruuspallo, mutta Teemu Sarnan johtama hämeenlinnalaisjoukkue näytti silloin todellisen peräänantamattomuutensa ja vei lopulta väkisin mestaruuden.

HPK:n päävalmentaja Dirk Sauermann ei myöskään vielä heittänyt kirvestä kaivoon. Häneen mukaansa joukkueella on yhä mahdollisuus ja se on vain hyödynnettävä.

-Lauantaina on uusi päivä, painotti Sauermann.

-Nämä ovat olleet todella tiukkoja vääntöjä ja käsittämättömän tasaisia pelejä. Molemmat joukkueet saivat ajoittain hyviä harppauksia ja molemmilla oli omat kirivaiheensa, sanoi OrPon päävalmentaja Juhani Viita.

Tilastot osoittavat pelin tasaisuuden

Tilastot todistavat pelin tasaisuutta, sillä torjunnat (OrPo parempi 9-8), vastaanotto (molemmilla 40 %), ässäsyötöt (OrPolle 9-6) ja hyökkäystehot (HPK parempi 38-33) olivat täysin tasaväkisiä.

-Tilastot ovat lähes kopiot toisistaan. Meillä oli hivenen vahvempi syöttö, jolla teimme ratkaisevat nykäykset, Viita sanoi.

Oriveden hyvin peliä pyörittävä passari Jenni Petäjäjärvi oli Viidan kanssa samoilla linjoilla.

-Hyvällä syötöllä ja hyvin suunnattuna saimme vastustajan vastaanottoa rikki. Hienoa voittaa eikä tällä kertaa mennyt edes viidenteen erään, sanoi Petäjäjärvi.

-Meillä oli hiukan tahmea alku, mutta voitimme kuitenkin ensimmäisen erän. Erävoiton jälkeen pelimme kipsaantui toiseksi eräksi, mutta onneksi löysimme oman hyvän pelin.

-Kovaa hommaa tämä on, kun pelit jatkuvat heti lauantaina. Vielä meidän ei pidä juhlia mitään, sillä meillä on vasta kolme voittoa. Neljä on saatava, Petäjäjärvi huomautti.

Nette Tuominen paransi paljon

Eniten tasoaan nostanut kerholainen oli Nette Tuominen, joka hankki joukkueelleen neljä hyökkäyspistettä voitetussa toisessa erässä. Tuominen takoi yhteensä 16 pinnaa.

Marina Skender oli tuttuun tapaan HPK:n ykköstykki 24 voittopisteellä, joista 22 oli hyökkäyspinnoja. Skender osaa lyödä kovaa, mutta lyö tarvittaessa vaikeasta passista myös järkevästi. Loistovahvistus on jatkanut erinomaisella tasolla koko kauden.

OrPon Christina Houghtelling on armottoman kova ratkaisija, sillä hän voitti 21 pinnaa ja sai tehosaldokseen +16. Keskipelaaja Emily Palkert (14/+10) jatkoi huipputehoilla, mutta vaihdosta tullut Sanna-Mari Perkiö (7/+5) oli OrPon jokerikortti tällä kertaa.

Keskittyminen pelaamiseen

HPK:n on lauantaina keskityttävä vain olennaisiin asioihin. On muistettava, että on asioita mihin voi vaikuttaa ja on asioita, mihin ei voi vaikuttaa. Kannattaa keskittyä asioihin, joihin voi vaikuttaa. Se tarkoittaa lentopallossa omaa pelaamista.

Perjantaisessa ottelussakin nimittäin Sauermann kävi muutamaan otteeseen turhan kovilla kierroksilla, joka helposti vain sekoittaa nuoren joukkueen peliä. Esimerkiksi neljännessä erässä Sauermann halusi varsin myöhään aikalisää, jonka verkkotuomari Arto Muro myönsi. Päätuomari Seppo Mutkala antoi kuitenkin syöttöluvan, mutta pallo uusittiin ja HPK sai aikalisänsä. Silti Sauermann pyysi aikalisää kovin provosoivasti ja kiroili.

Nyt kannattaa laittaa koko keskittyminen pelaamiseen. Kävi miten kävi.(HäSa)

Menot