Uutiset

OrPo vahva erien lopussa

Moni odotti etukäteen, että HPK:n ja Oriveden Ponnistuksen välinen välieräsarja naisten lentopalloliigassa on tasainen. Sitä sopii olettaa myös ensimmäisen ottelun perusteella, vaikka voitto jäikin OrPolle suoraan kolmessa erässä lukemin 3–0 (27–25, 25–20, 25–20).

OrPo valoi voittonsa perustan erien loppupuolella. Avauserää HPK johti reippaasti vielä reilusti teknisen aikalisän jälkeen, mutta kotijoukkue tuli reilusta tappioasemasta voittoon. Kahdessa seuraavassakin erässä HPK oli pelissä mukana vielä teknisen aikalisän jälkeen, mutta taas OrPo oli selvästi vahvempi, kun erävoittoa ratkottiin. Sen myönsi myös HPK:n päävalmentaja Jukka Koskinen.

– Olimme ehdottomasti huonoja erien lopuissa, kuten myös torjunnan paikan ottamisessa. Viisi torjuntaa on meille todella huono määrä, ja niistäkin neljä tuli avauserässä. Sen jälkeen torjuntoja ei oikeastaan enää näkynyt, Koskinen sanoi.

Joukkueiden vastaanottopelissä oli myös ratkaiseva ero. OrPon vastaanottajat saivat pallon passari Annina Antikaiselle hyvällä prosentilla, ja Antikainen pääsi käyttämään hyökkäyskalustoaan monipuolisesti. Liberoiden Saana Koljosen ja Sanna Häkkisen vastaanottotilasto on karua luettavaa Koljosella mainio prosentti 76 ja Häkkisellä heikko 37.

OrPo sai vaihdosta voimaa

OrPon unkarilaisvalmentaja Laszlo Hollosy sai vaihtopenkiltä apuja paremmin kuin Koskinen. Ensimmäisessä erässä Nette Tuominen tuli Agnes Pallagin tilalle tilanteessa 13–19 ja pelasi erän loppuun hyvin. Tuominen teki neljä pistettä ja oli osaltaan nostamassa OrPoa ahdingosta erävoittoon.

Kolmannessa erässä ratkaisijan rooliin nousi puolestaan Kaisa Kymäläinen. Hän tuli kentälle 19–19-tilanteessa ja mursi Kerhon vastaanottoa vaikeilla syötöillään. Kymäläisen syöttövuoron jälkeen kotijoukkue oli karannut jo tavoittamattomiin numeroihin 24–19.

– Neten vaihto avauserässä oli erittäin tärkeä. Hän auttoi meitä paljon. Siksi puhuin jo ennen pudotuspelejä, että jos haluamme menestyä, pitää meidän olla joukkue. Tarvitsemme jokaista pelaajaa, vaikka kentällä ei olekaan kerrallaan kuin kuusi, Hollosy muistutti.

Otineru Kerhon ykköstykki

HPK:n hyökkäyspeli oli odotetusti joukkueen kahden amerikkalaisvahvistuksen Aneli Otinerun ja Sue Jacobin ja valkovenäläisen Anna Borichevan varassa. Heistä Otineru ylsi keskiviikkona hyvään esitykseen. Borichevalle ja Jacobille jäi vielä parannettavaa, vaikka heidän teholukemansa ihan hyviä olivatkin.

– OrPo pelasi kotona, ja sillä oli kotikentän etu. Yleisö antoi heille hienosti tukea koko ottelun ajan, Otineru mietti ottelun jälkeen.

Hänen mielestään HPK pystyy parantamaan paljon ennen perjantain ensimmäistä Hämeenkaaressa pelattavaa ottelua.

– Meidän pitää keskittyä omaan peliimme. Nämä ovat välieriä, ja OrPo haluaa voittoa ihan yhtä paljon kuin mekin. He antavat kaikkensa koko sydämestään, joten meidän pitää vastata siihen samalla tavalla. Lisäksi meidän pitää olla kurinalaisia ja kärsivällisiä, Otineru mietti.

OrPon passari Annina Antikainen sai olla tyytyväinen pelin jälkeen.

– Vastaanottomme toimi hyvin, ja pääsimme pelaamaan omilla vahvuuksillamme. Saimme myös hyvällä omalla syötöllämme HPK:n pelin vähän helposti arvattavaksi, Antikainen sanoi.

Antikaisen tarjoiluista nautti eniten australialainen Eliza Hynes. Myös keskipeliä OrPo pääsi käyttämään monipuolisemmin. (HäSa)

Asiasanat