Uutiset

Osaan arvostaa luonnonläheisyyttä

Jäin ihmetelemään nimimerkin Karjatilalla kasvanut hyökkäystä (minua kohtaan kirjoitettuani fasaanien aiheuttamista ongelmista (nimimerkki Fasaanipaistia?, HäSa 14.4.).

Karjatilalla kasvanut ei voi täysin minua tuntematta väittää, etten arvosta luontoa! Satun nimittäin olemaan entisenä yliopiston luonnotiedon opiskelijana intohimoinen lintu- ja hyönteisbongari ja kovastikin luonnonystävä.

Minusta osoittaa myös erittäin asiatonta makua ehdottaa pikaista muuttoa pois rakkaalta luonnonläheiseltä asuinalueeltamme.

Käsittääkseni kirjoitukseni ei koskenutkaan asuinpaikkaamme sinällään: osaan kyllä arvostaa luonnonläheisyyttä, joka oli yksi pääkriteereistä valitessamme asuinpaikkaa ja tiedän monessa suhteessa olevani etuoikeutettu.

Kuten Karjatilalla kasvanut, mekin nautimme kaikista läntisen puolen mahtavista ulkoilu- ja virkistysaluieista hiihtolatuineen ja kävelyreitteineen. Kiitos näistä kaupungille!

Kirjoitukseni ydin oli täkäläisen fasaanipopulaatiomme räjähdysmäinen, liiallinen kasvu luontaisen vihollisen puuttuessa. Monet puutarhaviljelijät pitävätkin Suomen luontoon tuotua fasaania vahinkolintuna, koska ne kaivavat mielellään kasvien sipuleita ja taimia aiheuttaen joskus harmin lisäksi huomattaviakin taloudellisia menetyksiä.

Kaipailin kirjoituksessani asiallisia vinkkejä viisaammilta tähän fasaaniongelmaan. (Kaikkea luonnotieteitä opiskellutkaan ei tiedä!)

Karjatilalla kasvanut: ehdotuksesi lampaista sähkölinjan alle oli mainio! Varmasti alueemme sadat lapset riemastuisivat todella tästä puhumattakaan meistä luontoa arvostavista aikuisista! Lähetä ehdotuksesi eteenpäin kaupungille: ehkä saamme lampaat jo täksi kesäksi tienootamme sulostuttamaan!

Fasaaniogelmainen edelleen

Hämeenlinna

Päivän lehti

2.6.2020