Uutiset

Osat vaihtuivat erätauolla

Vielä ensimmäisellä erätauolla näytti hyvältä.

Hämeenlinnan Pallokerho aloitti tämän kauden jääkiekkoliigan pirteästi ja vei ensimmäisessä erässä Ritariareenassa vieraillutta Lahden Pelicansia selvästi. Kotijoukkue meni johtoonkin erän toisella puoliskolla, kun Tuomas Santavuori pääsi laukomaan Jere Myllyniemen torjunnasta tulleen kiekon verkon perukoille.

Toisen erän alku oli hämeenlinnalaisittain synkkä. Kerho oli huolimaton ja otti kahden minuutin joukkuerangaistuksen vain puolen minuutin pelin jälkeen. Jan Latvala tasoittikin sen ylivoiman aikana 1–1:een. Reilu neljä minuuttia myöhemmin asialla oli ottelun paras kolmikko Timo Pärssinen–Jesse Niinimäki–Tyler Redenbach. Ketju käytti hyödykseen HPK:n hyökkäysalueen ylipelaamisen ja karkasi 3–2-ylivoimahyökkäykseen. Redenbach ja Niinimäki (0+2) tarjoilivat kiekon Pärssiselle, eikä HPK:ssa 1990-luvun lopulla läpi lyönyt hyökkääjä jättänyt paikkaansa käyttämättä.

Kerhon kakkosketjua mallikkaasti johtanut Robert Leino oli tyytyväinen HPK:n avauserään.

– Totta kai tiesimme, että vastustaja parantaa toiseen erään. Meidän alkumme oli tosivahva ja saimme hyviä paikkoja, mutta Pelicans paransi toiseen erään, Leino mietti.

Hyvää peliä johtoasemassa

Johtoasemassa Pelicans oli viisas. Se piti huolen siitä, ettei Kerho päässyt huseeraamaan liiaksi Jere Myllyniemen maalin edessä. Joukkue tukki keskialueen tiiviiksi, ja ajoittain Kerhon pelaaminen meni liiaksi puskemiseksi.

– Meille avautui kuitenkin paikkoja. Harmittaa, että peli karkasi käsistä. Olisimme mielestäni ansainneet voiton, Leino näki.

HPK:n paras tilanne tasoitukseen tuli kolmannen erän alussa. Miikka Männikkö koukki Jere Sallista sen verran pahasti, että hyvin tuominneet Jari Levonen ja Jari-Pekka Pajula merkkasivat jäähyn. Siirretyn rangaistuksen aikana Pekka Saarenheimo syyllistyi vielä maalin tahalliseen siirtämiseen, joten HPK pääsi pelaamaan kahden pelaajan ylivoimalla täydet kaksi minuuttia. Ylivoima meni kuitenkin vastuun siirtelyksi, eikä maali ollut sillä kertaa lähellä.

HPK:n päävalmentajana ensimmäistä kertaa Liigassa ollut Kai Rautiokin myönsi vastustajan parantaneen.

– Pelicans tuli parilla henkilökohtaisella virheellä peliin mukaan ja pääsi sen päälle. Kovasti yritimme saada takaa-ajoa päälle, ja kuinka ollakaan, saimme viisikolmosen. Siinä me sitten hermostuimme. Okei, ne eivät ole herkkupaikkoja, siinä tarvitaan hyvät ja kokeneet pelaajat, jotka pystyvät kylmäpäiseen ratkaisuun. Ehkä se kertoi siitä, mistä olin vähän huolissaan ennen peliä eli kuinka hermostuneita olemme. Ylivoimassa se näkyi parhaiten, päävalmentaja sanoi.

Vänttinen loukkaantui

HPK menetti kokoonpanostaan toisen erän loppupuolella Tuomas Vänttisen. Kerhon varakippari oli tapana mukaan uhrautuva ja peitti Pelicans-puolustajan laukauksen, mutta epäonnekseen sai kiekon käteensä. Vänttisen peli loppui siihen, eikä miehen pelikunnosta ole vielä tietoa.

– Ehkä hänen pitää mennä mäellä (Kanta-Hämeen keskussairaalassa käymään), Rautio arvioi.

HPK jatkaa pelejään heti lauantaina. Se kohtaa Tampereen Hakametsässä kauteensa lentävän lähdön saaneen Ilves. Ilves voitti perjantaina Tampereen paikallisottelussa Tapparan 3–2. Robert Leino vakuutti, että Kerho on valmis, kun kiekko putoaa jäähän.

– Ei tätä voi jäädä murehtimaan. Lauantaina pitää saada kolme pistettä, keskushyökkääjä lupasi. (HäSa)

Päivän lehti

21.1.2020