Uutiset

Oskari Manninen saa tuttuja vieraita

Oskari Manninen, 25, on pelannut hyvän alkukauden HPK:n puolustuksessa. Viidessätoista pelissä Mannisen saldo on 3+4=7 ja teholukema plussalla komeasti kahdeksan maalin verran.

– Olen ihan tyytyväinen. Suurimmalta osaltaan pelit ovat menneet hyvin. Kiva, että pisteitäkin on tullut, kertoo Manninen.

Hän vakuuttaa tykkäävänsä pelata HPK:ssa.

– Joukkueen pelitapa sopii minulle. Voin kuitenkin vielä parantaa kaikessa. Etenkin puolustuspelini pitäisi olla terävämpää.

Manninen on Helsingin Jokerien kasvatti ja liigankin hän korkkasi Jokereissa kaudella 2013–14. Mestistä Manninen pelasi ensin Kiekko-Vantaassa, kunnes hän siirtyi Vaasan Sportiin.

HPK saa vieraakseen lauantaina nimenomaan Sportin eli vastustaja on hyvinkin tuttu Manniselle.

– On siellä vastassa paljon tuttuja. Tiedän, kuinka he pelaavat. Sport taistelee kovaa ja meidän pystyttävä siihen vastaamaan.

Manninen myöntää, että vastustajana Sport sytyttää.

– Tuohan se kipinää, kun on tuttuja kavereita vastapuolella.

HPK:n valmentaja Timo Turunen odottaa lauantaisesta myös kovaa kamppailua.

– Tilastojenkin perusteella ollaan tasaväkisiä joukkueita keskenämme. Pisteitä on melkein yhtä paljon, maaleja olemme tehneet yhtä paljon ja omiinkin on mennyt lähes yhtä monta maalia, hän luettelee.

Sportin päävalmentaja Tomek Valtonen on saanut joukkueensa hyvään lentoon. Turusen mielestä Sport pelaakin juuri Tomekin näköistä jääkiekkoa.

– Se taklaa paljon ja pyrkii pelaamaan kohti maalia. Joukkue on täynnä taistelijoita. Sport on myös hyvin roolitettu joukkue, Turunen arvioi.

Vaasalaisjoukkueessa pelaa monta Hämeenlinnassa hyvinkin tuttua pelaajaa. Maalivahti Mika Järvinen on Kerhon kasvatti ja toinen veskari Rasmus Rinnekin pelasi HPK:n junioreissa. Ville Viitaluoma, Tuomas Vänttinen, Aleksi Laakso ja Ilveksestä Sportiin jokin aika sitten siirtynyt Joonas Vihko ovat myös edustaneet HPK:ta.

Turusen mukaan HPK pelaa lähes tutuin koostumuksin. Hyvä asia on, että vauhdikas laitahyökkääjä Teemu Turunen palaa kehiin lyhyeltä sairaslomaltaan. Slovakiasta löytynyt kolossimainen (195 senttiä, 109 kiloa) puolustaja Richard Stehlik pelaa ensimmäisen ottelunsa Ritariareenassa.

Lauantain liigakierroksen jälkeen joukkueet pääsevät maaottelutauolle.

– Torstaihin saakka treenataan kovaa ja sitten huilataan, Turunen tiivistää HPK:n tauko-ohjelman.

Ritariareena on Sport-ottelussa oktoberfest-fiiliksissä. Kerho-ravintolan ovet oktorberfestiin aukeavat kello 15 ja ottelu alkaa kello 17.

Asiasanat

Päivän lehti

26.11.2020

Fingerpori

comic