fbpx
Uutiset

Osta hämärämieheltä suljettu säkki satasella

Hämäläiset yrittäjät ovat lähdössä risteilylle huhtikuussa. Risteilyä esiteltiin Hämeenlinnan yrittäjäuutiset -liitteessä (HäSa 8.2.2006), ja risteilyn kotisivut ovat osoitteessa www.hameenmafia.net. Risteilyn tarkoituksena on tutustua toisiin yrittäjiin ja jakaa kokemuksia. Kiitän jo etukäteen tästä mahdollisuudesta – ilmoittauduin itsekin mukaan.

Pieni purnaaminen on kuitenkin paikallaan. Risteilyn järjestää “Hämeen Mafia”, joka ei kerro tapahtumasta muuta kuin hinnan ja matkan keston. Järjestäjät eivät kerro myöskään oikeaa nimeään, eikä verkkosivuilla ole mitään yhteydenottomahdollisuutta ilmoittautumislomakkeen lisäksi.

Verkkosivuilla tosin kerrotaan, että järjestäjät eivät ole sitoutuneet mihinkään järjestöön tai poliittiseen toimintaan.

Millaisen kuvan annamme asiakkaillemme, kun kutsumme itseämme mafiaksi ja kauppaamme tuotetta, jonka sisältöä ostaja ei pysty tarkistamaan? Päiväni yrittäjänä olisivat ohi, jos ottaisin yritykseni nimeksi Bandidos ja alkaisin kaupata suljettuja säkkejä satasella.

On melko kehnoa asiakkuusstrategiaa viestiä ostajille, että heidän mielipiteensä tai kuluttajan oikeudet eivät kiinnosta mutta rahat kyllä kelpaavat.

Lisäksi pohdin kustannuksia. Isolle yritykselle satanen lienee pikkuraha, mutta itseäni epäilytti maksaa pari saturaista tuntemattomasta ohjelmasta. Yrittäjänä oleminen tietää kuitenkin aina riskejä, joten päätin katsoa, mitä kortteja pakasta löytyy.

Odotan risteilyltä paljon. Vielä enemmän odotan sitä, että järjestäjät kertovat julkisesti, keitä he ovat ja mitä ohjelmaan kuuluu.

Katleena Kortesuo

yrittäjä ja rahoistaan tarkka kuluttaja

Hauho

Menot

Uusimmat