Uutiset

Osta kalliit kulissit, saat rokin elämän

Trendi esittelee kesänumerossaan kolme erilaista pop-kotia. Pop-kotia, kyllä vaan. Yksi näistä, rokkikoti, on sähäkkä ja paheellinen. Johdannossa kerrotaan, kuinka tummanpunaisella värillä luodaan syntinen tunnelma, kuvassa vitivalkoisella karvalankamatolla makaa sähkökitara ja metallisella tarjoilupöydällä lojuvat punaiset rintaliivit.

Osta nämä kamat ja asettele ne näin, niin saat elämääsi vähän rock’n’rollia. Vau, tosi rock!

“Kodista tuli vaalea, valoisa ja modernin linjakas, oikea toteutuneiden toiveiden tyyssija”, kertoo puolestaan Avotakka nettisivuillaan erään perheen unelmakodista.

Tästä sisustuslehtien ylellisessä maailmassa tietysti on kysymys, unelmasta. Ei mielikuvateollisuudessa muutenkaan pelkkiä tuotteita kaupata, vaan illuusiota materian avulla tavoitettavasta onnesta.

Pesää on pakko alkaa rakentaa jo nuorena, jotta toive täydellisestä kodista ja siellä elettävästä täydellisestä elämästä ehtisi toteutua ennen kuolemaa.
Saattaahan toki olla, että kristallikruunun säihkeessä ja design-kalusteiden seassa murhe on kevyempi kantaa.

Toteutuneiden toiveiden tyyssijan perässä laukkaava kestotilaa sisustuslehden ja poimii siitä parhaat mainosvinkit. Mutta miksi ihmeessä täytyisi noudattaa neuvoja siitä, miltä kodin tulee näyttää juuri tänä syksynä? Kesällä raikkaan pastelliset kodit, syksyllä lämpimät, murretut sävyt…

Kuka hitto päättää, mikä on juuri minun kesämökilleni sopiva sisustus!
Sisustuslehdissä toteutuu myös selkeä luokkajako. Osa lehdistä tarjoilee sivuillaan pienen budjetin koteja ja kirppisvinkkejä: ihanaa, nyt myös köyhä opiskelija pääsee hipaisemaan unelmaa. Lähde siinä sitten kiertämään muodikkaita retrokirppiksiä, kun asut Perä-Hikiällä.

Omassa sarjassaan painivat luxury living -tyyppiset ökylehdet, joille Suomen kaltaisessa vielä toistaiseksi verrattain luokattomassa yhteiskunnassa ei onneksi taida olla tilausta.

Valtaosa sisustuslehdistä on jotain siltä väliltä. Ainakin suomalainen sisustuslehtien maailma on todellinen keski-ikäisyyden ja keskiluokkaisuuden tyyssija.

Glorian koti tarjoilee nyt sisustusvinkkejä esimerkiksi James Bondin tapaan, mutta miten olisi jokin hieman arkirealistisempi teema? Ehkä sisustusgurujen olisi aika toimia muotisuunnittelijoiden lailla, imeä vaikutteet kalliisiin luomuksiin sieltä, missä eletään todellista, karua arkea.

Saisiko olla kurkistus amerikkalaiseen “unelmaan”: kuinka luoda white trash -henkinen, hallitun kaoottinen asuntovaunusisustus yhdeksän neliön vuokrakämppään.

Tai miten olisi kohtalokas narkkarikotilook puolihuolimattomasti nurkkaan viskattuine lääkepurkkeineen ja sisustushuumeruiskuineen? Näiden rinnalla jopa syntinen rokkikoti kalpenisi.

Ideat ovat vapaasti sisustuslehtien käytettävissä.