Uutiset

"Osta tämä niin naapurikin kadehtii"

-Nyt herätkää pöytälaatikkokirjailijat ja kesäromaania kirjoittamaan, vielä ehtii, kannustaa Kirsi Falck-Hugg ja nostaa vanhan kirjoituskoneen kaikkien nähtäville.

Huutokauppa on vasta alussa ja yleisö ujostelee tarjousten tekemistä. Niinpä seuraava esine nostetaan näytille.

-Hieno kissankuljetuslaatikko, mutta kyllä tänne pieni koirakin menee, vitsailee meklarina toimiva kylätoimikunnan puheenjohtaja Reijo Saastamoinen.

Yleisö naurahtaa, ja kuljetuslaatikon huutaa tyttö väkijoukosta halpaan hintaan, eurolla. Yleisö alkaa lämmetä. Seuraavaksi myytäviä valoja kuulemma naapurikin kadehtii.

-Täällä on kiva tavata ihmisiä ja seurustella, ja illan tanssitkin ovat ihan koko perheen tapahtuma, kertoo koruja myymään saapunut alvettulalainen Mervi Järvinen.

Samaa mieltä on toinen kyläläinen Pirjo Ervasti-Saksala.

-Tänne tullaan nautiskelemaan, eikä vain armottomasti ostelemaan. Välillä voi käydä vaikka uimassa, sanoo Ervasti-Saksala nyökäten kohti markkinapaikan rantaa ja sen yli kaareutuvaa komeaa siltaa.

Tapahtumat puhaltavat elämää kylään

Järvinen ja Ervasti-Saksala ovat molemmat kylätoimikunnan jäseniä ja osallistuneet markkinoiden tekoon jo monena vuonna. Markkinat ovat tärkeät kylälle. Esimerkiksi viime kesän tuotoilla saatiin ostettua lämpöpumppu seuratalolle.

-Teemme kovasti töitä, jotta kylä saadaan pysymään elävänä, kertoo puheenjohtaja Saastamoinen.

Tänä vuonna seuratalon kunnostus ja maalaus sekä venelaiturin suunnittelu ovat työllistäneet kylätoimikuntaa.

-Venelaituri on tarkoitus rakentaa ensi syksynä. Rahoitus on jo, pitää vain saada vielä kaikki luvat kuntoon.

Kylän hengissä pitäminen on kyläläisten sydämenasia.

-Viime keväänä kutsuttiin kaupungin päättäjät juttelemaan kouluasioista. Pyritään olemaan ajan tasalla ja aktiivisia, ettei vain käy niin, että palvelut karkaavat kylästä, Saastamoinen kertoo.

Tällä hetkellä Alvettulan kylän tilanne näyttää valoisalta ja koulussakin riittää oppilaita. Kyläläisten on helppo hymyillä, kun markkinapäivänä vielä kaiken lisäksi paistoi aurinko. (HäSa)