fbpx
Kolumnit Uutiset

Ostitko soujelusenkelin vai suojelusenkelin?

Olen monesti ihmetellyt, kuinka nuivasti jotkut ihmiset suhtautuvat tatuointeihin vielä 2010-luvulla.

Ihonsa pilanneet ovat miestaposta tuomittuja vankeja, verkkosukkahousuisia prostituoituja tai keripukkisia seiloreita kaikki tyynni, ja lässyn lää.

Taitavasti toteutettu tatuointi on taidetta, kuten freskot Sikstuksen kappelin katossa. Ihan varmasti jonkun ihoa koristaakin kopio Michelangelon maalauksesta Aatamin luominen.

Samaan hengenvetoon en voi olla kuitenkaan hämmästelemättä, miksi samat virheet toistetaan yhä uudestaan – edelleen 2010-luvulla – ottamalla elinikäisen ihokuvan paikasta, mistä sen halvimmalla sattuu saamaan.

Ehkäpä kaverilta, joka on juuri tilannut testaamattomat värit ja välineet aasialaisesta verkkokaupasta.

Kemikaalilainsäädännön ohitse lipuneet musteet ovat terveysriski. Lisäksi valmiin kuvan näkeminen voi sattua enemmän kuin tatuointikoneella kairaaminen kokemattomin käsin.

Aatamin luominen on tämän jäljiltä ainakin hengeltään lähempänä dantemaista Viimeistä tuomiota.

Kenenkään velvollisuus ei tietenkään ole kertoa mielipidettään näkemästään tatuoinnista sen kantajalle. Ärsyttävää tai ei, itse olen joskus tiedustellut kliseisesti, että miten tatuointi onnistui niin kuin sen ottajan omasta mielestä.

Mistä moinen röyhkeys? Koska tekstitatuoinnin kirjoitusvirhe vain sattui palamaan väliaikaisesti verkkokalvoihini kiinni.

Sen sijaan kaverin kädessä painovirhepaholainen kummittelee hamaan tappiin saakka, mikäli taloudellinen satsaus mittavaan korjausoperaatioon jää tekemättä.

Vastaavanlaisia tapauksia suorastaan tulvii internetistä. Joku uskoo soujelusenkeliin (gaurdian angel), kun taas toinen uskoo herttaisesti olevansa makea pisu (sweet pee).

Googlesta löytyy worst tattoo ever -haulla söpöjä vauvoja, joiden näköistatuoinnit muistuttavat milloin Manaaja-elokuvan pyöriväpäistä Regan-tyttöä, milloin balsamoitua Alfred Hitchcockia.

Seuraavan kerran, kun päätätte etsiä ammattitatuoijan sijaan sitä sikahalvalla kotisohvallaan iholle kuvia kurvailevaa käsityöläistä, suosittelen suorittamaan edellä mainitun googlaamisen.

Jos maksaa pähkinöillä, saa apinoita. Tuntemattoman sotilaan Riitaojaa lainatakseni: Älkää, älkää.

Menot