Uutiset

Ostoskeskuspalo sammutettu Jyväskylässä - mittavat vahingot

Helsinki
08.06.2018, 17:49

Kotimaa

Jyväskylän Palokassa riehunut ostoskeskuspalo on saatu sammutettua ja pelastuslaitos on aloittanut jälkisammutuksen ja -raivauksen. Pelastuslaitoksen mukaan savusta ei ole enää merkittävää haittaa.
– Pientä käryä vielä leviää noista kytevistä räämeistä tähän lähialueille, kuvailee päivystävä päällikkö Tapio Viitanen Keski-Suomen pelastuslaitokselta.
Kukaan ei loukkaantunut palossa, mutta vahingot arvioidaan muuten merkittäviksi. Pelastuslaitoksen mukaan tuli tuhosi yksikerroksisen, 1 600-neliöisen rakennuksen kattorakenteet ja osittain yhden sen takanurkan. Lisäksi koko rakennukselle aiheutui savu- ja vesivaurioita. Rakennusta on myös paikoin purettu sammutustöiden vuoksi.
– Vaikka palo ei tuonne rakennuksen sisätiloihin varsinaisesti päässytkään, niin kyllä siinä taisi tuhoutua koko tuo talo, Viitanen arvioi.
Ostoskeskuksessa on toiminut ainakin K-Market Jälkkäri, R-kioski, parturiliike ja pizzeria. K-Marketin kauppias Samuli Koskinen kertoo, että palo alkoi hitaasti rakennuksen ulkopuolelta, josta se levisi myymälään ja sytytti katon välitilan tuleen. Myymälä saatiin evakuoitua.
Pelastuslaitoksen tietoon ei ole tullut, että ostoskeskuksen evakuointiin olisi liittynyt ongelmia, vaan sen on kerrottu tapahtuneen hyvin nopeasti.

Palosta syntyi sankkaa savua

Palon syttymissyy ei vielä ole selvillä. Sen uskotaan saaneen alkunsa rakennuksen ulkopuolelta. Pelastuslaitoksen mukaan rakennuksen edessä on ollut siirreltävä kalanpaistopiste, jonka on alustavasti epäilty voivan liittyä asiaan.
Palosta aiheutui sankkaa savua, minkä vuoksi pelastuslaitos pyysi sulkemaan ikkunat ja ilmanvaihdon sekä välttämään liikkumista alueella. Poliisi myös tyhjensi savun vuoksi viisikerroksisen kerrostalon asukkaista, jotka ohjattiin läheiselle koululle ja lähikerrostalon yhteistiloihin.
– Nyt tutkitaan, minkälaisessa tilassa talo on ja voivatko asukkaat palata sinne, Viitala sanoo evakuoidusta talosta.
Hätäkeskus sai palosta hälytyksen puoli kahdentoista jälkeen aamupäivällä. Palopaikka sijaitsee Palokan keskustassa. Jyväskylän kaupunki tiedotti myöhemmin iltapäivällä, että Palokan aluekirjasto on suljettu tulipalosta aiheutuvan savuhaitan vuoksi ja myös omatoimikirjasto on pois käytöstä koko viikonlopun.

Korjattu aiempaa uutista: Hälytys tuli puoli kahdentoista aikaan aamupäivällä, ei puoli yhdeltä iltapäivällä.

STT

Kuvat:

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Päivän lehti

28.10.2020

Fingerpori

comic