fbpx
Uutiset

Osuuskunta Lasismi sai kulttuuripalkinnon

Riihimäellä toimiva osuuskunta Lasismi on saanut Hämeen liiton kulttuuritunnustuspalkinnon. Osuuskunnassa on mukana seitsemän nuorta lasintekijää.

Perusteluissa valitsijaryhmä painotti osuuskunnan innovatiivista toteutusta ja rohkeaa toimintatapaa.

-Osuuskunta Lasismi on hieno osoitus nuorten tekijöiden uppoutumisesta ja tukeutumisesta vanhaan lasinpuhaltamisen maailmaan kuitenkin niin, että siihen pystytään tuomaan uutta ja rohkeaakin ilmettä, sanoi Hämeen liiton kulttuurityöryhmän puheenjohtaja Eeva Nurmi.

Kesällä 2010 perustettu osuuskunta Lasismi toimii Riihimäen Lasitehtaan kupeessa puhaltajamestari Jaakko Liikaselta jääneissä tiloissa. Osuuskunnan jäsenet ovat opiskelleet lasinpuhallusta yhtä aikaa Nuutarjärvellä.

Lasismi valmistaa lasitöitä muotoilijoille, taiteilijoille, yrityksille ja yksityishenkilöille. Lisäksi jäsenillä on omaa mallistoa.

Hämeen liitto on myöntänyt kulttuuritunnustuspalkinnon vuodesta 1991. Tähän asti palkintona on ollut muotoilija Harri Koskisen suunnittelema lasiesine. Tänä vuonna palkintona annettiin raidasta käsin veistetty vati. Sen on suunnitellut humppilalainen puuseppä Tuuli Autio.

Viime vuonna kulttuuritunnustuspalkinnon sai Riihimäen nuorisoteatteri. (HäSa)

Menot