Uutiset

Ottaa päähän, päähän ottaa!

Nuorehkoa vihaista miestä potuttaa tämä nykymeno, sillä maailma on täynnä virheitä ja ennen kaikki oli paremmin.

Ensinnäkään en pidä siitä, että tällä viikolla eduskunnan suuressa valiokunnassa käsiteltävä tekijänoikeuslain uudistus tekee minusta rikollisen.

Tapoihini kuuluu kopioida cd-levyjeni sisältö mp3-soittimeeni ja katsella Euroopan talousalueen ulkopuolelta kimppatilattuja dvd-elokuvia Linux-tietokoneella. Nyt tuosta kaikesta on tulossa täysin kiellettyä, mutta julkisuudessa laista on nostettu esiin vain joutava ehdotus jumalanpalvelusten musiikin korvauksista.

Kiitos vaan, kansanedustajat, kun säädätte täysin mediajättien ehdoilla valmistellun ja kuluttajien oikeuksille pyllistävän lain. Voitte pistää jo vedonlyönnin käyntiin siitä, kuinka monesta suomalaisesta tulee lakinne takia rikollinen. Minä ainakin tulen olemaan syyllinen.

Hissejä käyttävät nykyisin vain tyhmät ihmiset, jotka eivät osaa painaa ovenavausnappia ja se jos mikä käy hermoille.

Suomalaiseen hissietikettiin näyttää kuuluvan, että hissille juoksevan lähimmäisensä havaittuaan hississä jo oleva henkilö vain kääntää päänsä, tuijottelee seinällä olevia varoituskylttejä ja toivoo, että toinen ei vahingossakaan ehtisi tyrkätä kättään sulkeutuvan oven väliin.

Hissi on kuin vessa, sinne ei kaivata ketään seuraksi.

Dr.Pepper-virvoitusjuoma on aina ollut suurena apuna keskikehonrakennusharrastuksessani. Hetken ehdinkin jo olla iloinen, kun Sinebrychoff ilmoitti tuovansa juoman takaisin valikoimiinsa.

Vaan miten kävi? Alkuperäisen jumalten nektarin sijaan kauppoihin tulikin trendikästä muka-light-Pepperiä, jossa on jäljellä kaksi kolmasosaa alkuperäisen sokerimäärästä. Juoma ei siis edelleenkään ole millään tavalla terveellistä, mutta jalo maku saatiin täydellisesti pilattua keinomakeuttajilla.

Pitäkää litkunne. Onneksi Hollannista harmaatuotua aitoa asiaa saa vielä tukkukortin omistavalta vakiodiileriltäni.

Liikennesuunnittelukin on nykyisin suoraan anuksesta. Olen jalankulkija ja ylpeä siitä, mutta houkutus auton hankkimiseen kasvaa aina, kun joudun kulkemaan uusien risteyskompleksien kautta.

Isoissa kiertoliittymissä jalankulkijalle tulee helposti satojen metrien ylimääräinen lenkki alikulkujen ylä- ja alamäkien kautta. Siinä ovat rollaattorimummot jo vaikeuksissa eikä kivaa ole muillakaan.

Autoilijalle ei olisi temppu eikä mikään ajella ylösalas pitkin ramppeja, mutta ilmeisesti juuri jalankulkijat ja pyöräilijät ovat yhteiskunnan vihollisia, joita pitää rangaista kiertoteillä.

Lehtipuhaltimet puhkuvat taas. Toivon syvästi, että jos vallankumous tulee, niin tuon meluavan ja pölyä ilmaan levittävän helvetinkoneen keksijä viedään ensimmäisenä saunan taakse.

Puhaltimen käyttäjille riittäisi passitus työleirille opettelemaan sellaisten eksoottisten työvälineiden kuin harjan ja haravan käyttöä.

Ja maailma pelastuu!

Päivän lehti

12.8.2020