Uutiset

Otto Simojoki paras keilafinaalissa

Turkulainen Otto Simojoki voitti Teho Sport BCD -kilpailun finaalin Hämeenlinnan keilahallissa sunnuntai-iltana tuloksella 1 332 (tasoitus 60). Toiseksi keilasi KiKen Ale Kopiloff 1 306 (12) ja kolmanneksi Vaken Kari Meiseri 1 257 (30) pisteellä.

Juniori-ikäinen Simojoki, 15, otti finaalin haltuunsa ensimmäisestä sarjasta alkaen ja kasvatti johtoaan toisellakin sarjalla. Kolmannessa sarjassa Kopiloff sai pelinsä kulkemaan ja alkoi kaventaa Simojoen etumatkaa sarja sarjalta. Simojoki jatkoi kuitenkin tasaisen varmoja otteitaan koko ajan. Kopiloffin kiri ei kuitenkaan aivan riittänyt, vaikka hän viimeiselläkin sarjalla kavensi eroa neljälläkymmenellä pisteellä. Lopullinen ratkaisu nähtiin viimeisen sarjan yhdeksännessä ruudussa, johon Kopiloff ei saanut tarvittavaa kaatoa. Kari Meiseri pelasi tasaisen varmasti koko finaalin. Hän ei missään vaiheessa päässyt tosissaan uhkaamaan kärkikaksikkoa ja toisaalta piti takanaan tulevat varmasti turvallisen piste-eron päässä. Kiilan Jarmo Laurila keilasi neljänneksi ja saman seuran Mika Suikkanen viidenneksi.

Pelin jälkeen Simojoki oli tyytyväinen illan suoritukseensa.

– Välillä kyllä oli hyvää tuuriakin heitoissa mukana, hän myönsi.

– Neljännen sarjan aikana alkoi tulla tunne, että tässä on saumat voittoon, vaikka Kopiloff kovasti ahdistelikin, Simojoki totesi.

Simojoki on keilannut kolmisen vuotta tosissaan. Junnu-Tourin kiertäminen kokonaisuudessaan kuuluu nuorukaisen suunnitelmiin ja tavoitteena on päästä kauden päättävään Grande Finaleen, joka pelataan hänen kotihallissaan Kupittaalla. Hämeenlinnan osakilpailussa hän selviytyi finaalipeleihin.

– Ihan vielä pisteitä ei ole riittävästi, mutta Hämeenlinnan hyvin mennyt osakilpailu antaa uskoa loppukauteen, voittaja totesi.

Lauri Sipilä toinen Mikkelissä

Juvel-Teamin Lauri Sipilä, 17, sijoittui toiseksi tasokkaassa St. Michel Winter Open -finaalissa Mikkelissä. Kilpailun voitti helsinkiläinen, Tampereen keilakerhoa edustava, Petteri Salonen, joka oli kilpailussa ylivoimainen. Sipilä hävisi Saloselle yli 200 pistettä.

Kakkossijasta sen sijaan käytiin tasainen taisto. Sipilän ja kuudenneksi sijoittuneen, lahtelaisen Jouni Helmisen, välinen ero oli vain parikymmentä pistettä. Nuorten maajoukkueryhmään kuuluva Sipilä, 17, kukisti monia miesten maajoukkueeseen kuuluvia keilaajia. Muun muassa viime perjantaina Hämeenlinnan finaalin kolme parasta, Joonas Jehkinen, Pasi Uotila ja Jesse Kallio saivat tunnustaa Sipilän paremmakseen. (HäSa)

Asiasanat

Päivän lehti

2.6.2020