Uutiset

Outo pakettiauto ihmetyttää Parolassa

Parolan koululaisia varoitellaan koulun lähellä liikkuneesta vaaleasta Volkswagen-merkkisestä pakettiautosta tai pikkubussista, kerrotaan Kanta-Hämeen poliisilaitokselta.

Ulkomaan kilvissä ollut auto on nähty koulun tuntumassa viimeisen viikon aikana. Kyydissä on istunut kahdesta kolmeen ulkomaalaista mieshenkilöä.

Rikosylikomisario Pekka Kiisken mukaan miehet ovat kuvanneet lapsia autosta ja koettaneet lähestyä nuoria tyttöjä. Miesten tarkoitukset eivät kuitenkaan tulleet selville kieliongelman takia.

-Haluan korostaa, etteivät miehet ole vielä syyllistyneet mihinkään rikokseen. Toki heidän käyttäytymisensä on ollut omituista, sillä lapset ovat kokeneet sen uhkaavaksi ja pelottavaksi, sanoo Kiiski.

Vaalean Volkswagenin erikoistuntomerkkinä on rikkinäinen, kuljettajanpuoleinen sivuikkuna. Ikkuna on korjattu muovilla ja teipillä. Autossa on myös takana molemmissa kyljissä kaksi sivuikkunaa.

Kaksi viikkoa sitten Parolan koululaisten vanhemmat saivat koululta tiedon mönkijällä liikkuneesta henkilöstä, joka tarjosi koulumatkallaan olleille lapsille kyytiä. Havainnot pakettiautosta ja mönkijästä perustuvat lasten kertomuksiin.

Rikosylikomisario kehottaa terveen maalaisjärjen käyttöön siihen saakka, kun tapaus on saatu selvitettyä. (HäSa)

Päivän lehti

25.10.2020

Fingerpori

comic