Uutiset

Over'n'Out uskoo rokkiin ja asenteeseen

Neljä parikymppistä nuortamiestä istuu hämyisen pubravintolan nurkkapöydässä. Laulajakitaristi Jukka-Pekka Paasivaara, kitaristi Vesa-Matti Paasivaara, basisti Janne Kortemäki ja rumpali Tuukka Saarinen – Jukkis, Vesku, Doce ja Duke – ovat Over’n’Out, vuonna 2002 perustettu hämeenlinnalaisyhtye.

Jo yhdellä vilkaisulla huomaa, ettei kyseessä ole mikään poppia luritteleva poikabändi. Kaverit soittavat rokkia ja myös näyttävät siltä.

-Pikkupojasta asti ollaan toisemme tunnettu ja musiikkia rämpytetty. Erilaisia bändisysteemejäkin on ollut, mutta pari vuotta sitten alettiin veivata tätä, sanoo Vesku.

Poikien ensimmäinen, omakustanteinen ep-levy Hair of the Dog ilmestyi vuonna 2003. Tänä syksynä he saivat valmiiksi toisen levynsä, Salvation Army -ep:n, joka äänitettiin Sound Supreme -studiossa Hämeenlinnan Kulttuurikeskuksen tuella.

Rokkarit kertovat oman linjan selkiintyneen levyjen välisenä aikana.

-Tätä toista voi jo sanoa levyksi, toteaa Doce.

-Se ensimmäinen oli vähän läpijuostu, säestää Jukkis.

Uuden levyn biisi Rollercoaster oli toissaviikolla YleX:n X-Ryhmän demoäänestyksessä. Myös keikkakokemusta bändille on jo kertynyt mukavasti. He ovat esiintyneet mm. Negativen lämppärinä.

-Lavalle meneminen jännittää ihan hemmetisti, myöntää Vesku.

-Mutta kun alkaa soittaa, on se niin hienoa!

Tänä vuonna keikat ja harjoittelu ovat kuitenkin joutuneet tekemään tilaa asevelvollisuuden suorittamiselle. Parhaillaan armeijan harmaissa palvelee Duke.

Tarinoita ex-tyttöystävistä

Over’n’Out ei halua lokeroitua tiettyyn musiikkigenreen. Tärkeintä on tehdä oman kuuloista musiikkia. Vaikutteita tulee monelta suunnalta, ja pojilla on omat musiikkimakunsa.

-En mä halua nimetä mitään esikuvia, sanoo Doce mainiten omaksi jutukseen kunnon rokin, mutta punkimmalla linjalla.

Sanoituksissaan pojat jättävät politiikan suosiolla asiantuntijoille. Biisit kertovat omista kokemuksista.

-Tässä vaiheessa pitää kiittää kaikkia ex-tyttöystäviä, nauraa Jukkis.

Entä mitä musiikki merkitsee pojille?

-Elämäntyyli se on, Jukkis painottaa.

-Kyllä mä haluaisin musiikkiin liittyvän ammatin. Ja tämän ansiosta on tavannut ihmisiä, joihin ei muuten olisi tutustunut, hän jatkaa mietteliäänä.

Vaikka pojilla on eriävät tulevaisuudensuunnitelmat, aikovat he jatkaa yhdessä soittamista. Levy-yhtiöön pääsy helpottaisi, mutta musiikkibisnes saa pojilta myös kritiikkiä.

-Ei meillä mitään angsteja sitä kohtaan ole, mutta on totta, että samat biisit pyörii MTV:lläkin koko ajan. Ja soittolistat on nykyään kaikilla valtakunnallisilla radioasemilla, tilittää Duke.

Over’n’Out ei kuitenkaan pienestä masennu. Pojat vihjaavat, että viritteillä on myös mielenkiintoinen kontakti Helsingin suuntaan.

Loppujen lopuksi tärkeintä on kuitenkin asenne.

-Rock’n’roll all the time! tiivistää Vesku.

Päivän lehti

2.4.2020