Uutiset

Paalutustyöt taukosivat Lukiokadun päässä

Lukiokadun sillan puoleinen pää hiljenee hetkeksi Kaivoparkin työmaalla. Alue rauhoitetaan paalutustöiltä noin viikoksi perjantaina havaittujen vaurioiden vuoksi.

Kokonaan työt eivät seisahdu, sillä Hämeenlinnan Pysäköinti oy:n toimitusjohtaja Jarmo Kulmala kertoo paalutustöitä jatkettavan työmaan toisessa päässä, eli Turuntien sillan tuntumassa.

Sillan pinnassa havaittiin perjantaina repeämiä ja liikenne suljettiin keskustaan päin kulkevalta liikenteeltä. Sunnuntaina päätettiin sulkea myös kevyen liikenteen väylä jalankulkijoilta ja pyöräilijöiltä.

-Tilanne on se, että toistaiseksi on yksi kaista käytössä, eli kaupungista Kaurialaan päin. Nyt selvitään tuentoja ynnä muita rakentajien kanssa ja sitä, millä toimilla saataisiin ajoradan toinen puoli käyttöön, kertoo verkostohallintopäällikkö Markku Vasama kaupungilta.

Maanantaina poistettiin varmuuden vuoksi myös sillan yläpuolella roikkunut ja Tampereen suuntaan autoilijoita ohjannut opastetaulu.

Vauriot syntyivät paalutustyön aiheuttaman tärinän ja maapohjan häiriintymisen takia. Tienpohja on yksinkertaisesti lähtenyt vajoamaan alaspäin.

-Oli siellä tekemässä kuka tahansa, niin tuota ei olisi voitu välttää. Pohjasuunnittelijan mukaan se tulee putoamaan siitä noin vuoden ajan alaspäin. Nyt tehdään vain kosmeettinen korjaus ja lopullinen korjaus tehdään sitten joskus, kun liike on tasaantunut, Jarmo Kulmala sanoo.

Ei riskiä

Lukiokadun ja työmaan väliin oli tehty tukimuuriseinä estämään maamassojen valumista.

– Alusta lähtien riskikartoituksessa on huomioitu, että siinä pitää olla tarkkana. Tiedettiin, että jotain siinä on mahdollista tapahtua, mutta ei kyllä kukaan ihan oikeasti voinut tietää mitä.

Lukiokadun sillan tilannetta tarkkaillaan jatkuvasti. Isompien vaurioiden riskiin Kulmala ei usko.

-Jos olisi jotain riskiä tai ongelmaa, siinähän pantaisiin liikenne poikki kokonaan. Meillä on tarkat koordinaatit siitä, missä tasossa on oltu ennen kuin työt on aloitettu. Aamulla tuli mittamiehet paikalle ja selvitettiin, mikä oli tilanne ennen työmaan aloittamista ja mikä se on nyt. Tietä tarkkaillaan myös silmämääräisesti. Nyt pannaan ehjä asvaltti päälle ja seurataan sen elämistä ja muutoksia siinä.

Kaivoparkin rakentamisaikatauluun Kulmala ei usko käänteen vaikuttavan.

Miksi asiasta ei tiedotettu viikonloppuna?

-Tapahtumat tulivat meillekin vasta perjantaina sellaiseen kellonaikaan tietoon. Katsottiin, että tilanne on ihan hanskassa. Vai mitä tarkoitat? Puomit olivat paikallaan, vaaraa ei ollut ja asia pantiin omaan seurantaan. (HäSa)