fbpx
Uutiset

Pääministeri Marin ei kommentoi julkisuuteen nousseita väitteitä jatkoista virka-asunnolla

"Turvallisuuteen liittyviin kysymyksiin vastaavat turvallisuudesta vastaavat virkamiehet."
Pääministeri Sanna Marin (sd.) ei kommentoi julkisuuteen nousseita tietoja jatkoista pääministerin virka-asunnolla Kesärannassa.
Pääministeri Sanna Marin (sd.) ei kommentoi julkisuuteen nousseita tietoja jatkoista pääministerin virka-asunnolla Kesärannassa. Lehtikuva/ / AFP Olivier Hoslet

Pääministeri Sanna Marin (sd.) ei kommentoi julkisuuteen nousseita tietoja jatkoista pääministerin virka-asunnolla Kesärannassa. Yle kertoi torstaina, että Marin olisi syyskuussa vienyt 20–30 hengen seurueen bileillan päätteeksi jatkoille virka-asunnolle, eikä vieraiden henkilötietoja ei tarkistettu Kesärannan portilla.

Aiemmin Seiska kertoi Marinin järjestävän jatkoja Kesärannassa.

STT kysyi Marinilta Brysselissä, miten pääministerin virka-asunnon turvallisuus on taattu tällaisten mahdollisten yksityistilaisuuksien aikaan.

–  Turvallisuuteen liittyviin kysymyksiin vastaavat turvallisuudesta vastaavat virkamiehet. Itse en mene siihen kokonaisuuteen, Marin sanoi EU-huippukokouksen yhteydessä pitämässään tiedotustilaisuudessa.

Marin totesi, että hänen vapaa-aikaansa liittyvät kysymykset ovat yksityisasioita.

–  Haluan myös kunnioittaa niiden ihmisten yksityisyyttä, jotka ovat ystäviäni ja vieraitani olleet, joten en tätä asiaa sen enempää kommentoi.

Valtioneuvoston kanslian ohjeen mukaan pääministeri voi järjestää virka-asunnossaan yksityisiä tilaisuuksia. Esimerkiksi ohjeessa mainitaan syntymäpäivät ja muut perheen tavanomaiseen elämään liittyvät tilaisuudet.

Ohjeessa todetaan, että yksityistilaisuuksien turvallisuusjärjestelyistä on sovittava aina valtioneuvoston kanslian valmiusyksikön kanssa.

Menot