fbpx
Uutiset

Pääministeri Sipilä tapaa alkuillasta EU:n korkean edustajan Mogherinin Helsingissä - Tapaamisen agendalla turvallisuus sekä ympäristöön ja maahanmuuttoon liittyvät kysymykset

EU:n ulkoasioiden ja turvallisuuspolitiikan korkea edustaja Federica Mogherini avasi tiistaina Frankfurtin kirjamessut.

Pääministeri Juha Sipilä ja EU:n ulkoasioiden ja turvallisuuspolitiikan korkea edustaja Federica Mogherini tapaavat keskiviikkona alkuillasta Helsingissä.

Sipilän ja Mogherinin neuvottelujen asialistalla ovat ajankohtaiset EU-asiat, ennen muuta EU:n puolustuksen kehittäminen, yhteistyön edistäminen hybridiuhkien torjumiseksi, muuttoliike sekä Suomen valmistautuminen heinäkuussa 2019 alkavaan EU:n puheenjohtajakauteen.

Sipilä ja Mogherini keskustelevat myös ajankohtaisista ympäristökysymyksistä. Pääministeri Sipilä on todennut, että EU:n pitäisi olla nykyistä kunnianhimoisempi ilmastopolitiikassaan, esimerkiksi päästövähennystavoitteidensa suhteen. Mogherini puolestaan on ollut hyvin aktiivinen arktisten kysymysten edistäjänä.

EU:n korkea edustaja Federica Mogherini saapui Suomeen vastaanottamaan Tampereen yliopiston kunniatohtorin arvon. Hän sai kunniatohtorin arvon tunnuksina tohtorinhatun ja miekan aamupäivällä Tampereella. Mogherinin juhlaluennon otsikkona oli A superpower for peace: Europe’s choice in a challenging world.

Italialainen Federica Mogherini on toiminut vuodesta 2014 Euroopan unionin ulkoasioiden ja turvallisuuspolitiikan korkean edustajan tehtävässä.

Hänellä on keskeinen rooli kansainvälisessä konfliktinhallinnassa ja diplomatiassa. Komission varapuheenjohtajana Mogherini on vahvistanut EU:n instituutioiden yhteistoimintaa, politiikan vaikuttavuutta ja ulkosuhteita.

Menot