Uutiset

Pääministeri väläytti puheessaan kotimaisen ruuan suosimista

Viljelijöiden mielenosoituksessa puhunut pääministeri Juha Sipilä (kesk.) väläyttää suomalaisen ruuan suosimista. Hänen mukaansa joukkoruokahankinnoissa pitäisi ottaa huomioon nykyistä paremmin se, että Suomessa kotimaiselle ruualle on asetettu paljon tiukemmat kriteerit kuin monissa muissa maissa.

Kotimaisen ruuan suosimisen lisäksi Sipilä esitti mielenosoittajajoukolle myös muita keinoja, joilla hallitus voi helpottaa maanviljelijöiden ahdinkoa. Näistä tärkeimpänä Sipilä pitää viljelijätukien maksamista ajallaan.

Byrokratian vähentämisen lisäksi pääministerin mukaan nyt pitää harkita, mitä kriisirahoitusmekanismeja Euroopan Unionilta löytyisi kotimaisen ruuan tuotannon turvaamiseksi.

– Te olette vakavalla ja oikealla asialla. Tilanteessa, jossa olette, on monen syyn summa. Tänään olen saanut monelta viestiä, että tulot ovat nolla, Sipilä sanoi puheessaan.

Sipilä sai puheestaan sekä raikuvia aplodeja, mutta myös buuauksia.

Maatalous- ja ympäristöministeri Kimmo Tiilikainen (kesk.) on vielä tulossa puhumaan mielenosoittajajoukolle. Aiemmin tänään ilmoitettiin, että maa- ja metsätalousministeriö aikoo selvittää Elintarviketurvallisuusvirasto Eviran ja viljelijätukien maksamisesta vastaavan Maaseutuviraston yhdistämistä.

Päivän lehti

18.9.2020

Fingerpori

comic