fbpx
Uutiset

Pääministerille väläytettiin Kempeleessä korpilakia: ”Maahanmuutto kestämättömällä pohjalla”

Pääministeri Juha Sipilälle (kesk.) lähetettiin Kempeleestä lauantaina iltapäivällä tylyjä terveisiä.

Facebookin kautta kutsuttuun hallituksen maahanmuuttopolitiikkaa vastustavaan mielenilmaukseen osallistui Lännen Median laskujen mukaan parisataa ihmistä.

Tilaisuuden yhdyshenkilönä toimineen Mika Höyhtyän mukaan maahanmuuttopolitiikka on kestämättömällä pohjalla.

Maahan otetaan hänen mukaansa liikaa turvapaikanhakijoita. Tilat ja resurssit eivät hänen mukaansa yksinkertaisesti riitä.

Paikalliselta kauppa-aukiolta lähtenyt kulkue marssi Suomen liput liehuen kunnantalolle, jossa väläytettiin korpilakia ja kenttäoikeutta Sipilälle. Rikollisia kehotettiin poistumaan Suomesta.

Kunnantalolla heitä ei ollut ketään vastassa, vaan paikalla olleet toimittajat ja kuvaajat tallensivat tapahtumia.

Joukossa kajahteli myös Rajat kiinni -huuto. Paikalla olikin paljon mielenosoittajia, jotka ovat ottaneet osaa muun muassa Torniossa järjestettyyn Rajat kiinni -mielenilmaukseen aiemmin. Myös Suomen Sisun kautta oli kulkenut kehotus osallistua mielenilmaukseen.

Pääosin miehistä koostunut mielenosoittajaryhmä huusi läheisen nuorten turvapaikanhakijoiden yksikön edessä: ”Suomi suomalaisille, lapsille turvaa, vokit täältä pois.” Lopuksi kajautettiin Maamme-laulu.

Oulun diakonissalaitoksen tytäryhtiön ylläpitämän keskuksen ikkunat olivat pääosin pimeitä. Iltalehden tietojen mukaan nuoret oli siirretty muualle jo edellisenä iltana. Oulun poliisi ei vahvista, kiistä eikä kommentoi asiaa.

Höyhtyä ihmettelee, että rajan yli voi päästä ilman papereita tai väärennetyillä henkilötiedoilla.

– Silloin ei ole mitään tietoa siitä, keitä tänne tulee.

Neuvoksi hän ottaisi nopeutetut käännytyspäätökset. Vielä parempi hänen mukaansa olisi, jos rajat suljettaisiin nykyistä tiukemmin. Sen sijaan kiintiöt toimivat hänen mukaansa hyvin.

– Silloinkin otettaisiin kokonaisia perheitä, ei yksittäisiä ihmisiä, Höyhtyä toteaa.

Höyhtyän mukaan turvallisuuden tunne Kempeleessä alkuviikosta tapahtuneesta nuoren tytön raiskauksesta huolimatta ei ole uhattuna.

Sen sijaan kokonaistilanne voi hänen mukaansa vaarantua, jos maahan tulee yksinomaan nuoria miehiä.

Tarvittaessa on Höyhtyän mukaan syytä harkita myös vapaaehtoispartiointia.

Mielenosoitus sujui rauhallisesti vesisateessa. Poliisit partioivat ja vartija esti pääsyn vastaanottokeskuksen pihaan.

Oulun käräjäoikeus on vanginnut 17-vuotiaan ulkomaalaistaustaisen nuorukaisen epäiltynä kempeleläisen 14-vuotiaan tytön raiskauksesta.

Menot