Uutiset

Pääputken halkeaminen katkaisi vedet Parolassa

Rikkoontunut vesiputki jätti Parolan kotitaloudet vedettä sunnuntain ja maanantain vastaisena yönä. Kolmen aikaan havaittu vesikatkos paikallistettiin pian aamuseitsemän jälkeen, jolloin vedet palasivat useimpiin koteihin.

Lisäksi samana yönä sattui Katinalassa pienempi putkivuoto, joka koski vain muutamaa kiinteistöä.

Iso osa Parolaa jäi ilman vettä, kun Hattulaa kiertävä 225-millinen pääputki halkesi Tuulitiellä Tuiskutien ja Lepistöntien tietämissä.

– Vettä meni niin paljon, että koko keskustan paine oli nollassa kolmisen tuntia, kertoo käyttöteknikko Harri Manninen Hämeenlinnan Seudun Vesi Oy:stä.

Hän ei vielä maanantaina tiennyt, mikä aiheutti putken halkeamisen.

– Tiedän vain sen, että putki halkesi pitkittäissuunnassa.

Putkistoon päässyt ilma ja vesikatkon jälkeinen kova virtaus laittoivat putkistossa olevan raudan liikkeelle, mikä näkyi myös veden laadussa maanantaina.

– Pientä veden värjäytymistä on havaittu pitkin päivää. Uskoisin, että ruosteisuus loppuu tiistain aikana, Manninen arvioi.

Joulu-tammikuussa Hämeenlinnan seudulla on ollut tavallista enemmän putkirikkoja. Manninen arvioi niiden johtuvan poikkeuksellisen lämpimästä säästä.

– Putkirikkoja on sattunut vähän ajan sisään jo toistakymmentä. Todennäköisesti ne johtuvat näistä keleistä, koska ei niitä voi oikein millään muullakaan selittää.

Päivän lehti

2.7.2020