Uutiset

Pääsylippujen hinnat pyörivät samoissa lukemissa Riihimäellä ja Hämeenlinnassa

Yleisötapahtumien pääsylippujen hinnat pyörivät suunnilleen samoissa lukemissa Hämeenlinnassa ja Riihimäellä. Eri tapahtumien pääsymaksujen vertailu toisiinsa kuitenkin osoittaa, että hintahaitari on melko laaja.

Siinä missä aikuinen museovieras pääsee tavallisesti viidellä eurolla sisään, joutuu konserttivieras tai teatterin ystävä pulittamaan pääsylipustaan jopa kolminkertaisen summan.

Liigatason jääkiekkoa pääsee Hämeenlinnassa seisten seuraamaan 10 eurolla, istumapaikasta pitää pulittaa hieman lisää. Elokuvateattereiden kertalippujen hinnat näyttävät pyörivät 7:n ja 9 euron välillä.

Teatteririntamalla on paineita pääsylippujen hintojen korotuksiin. Sekä Hämeenlinnassa että Riihimäellä hinnat syynätään ensi syksynä.

– Paineita oman tuoton nostamiseen on, koska valtion tai kuntien myöntämä tuki ei ole nousussa, muistuttaa talouspäällikkö Aulikki Klementti Riihimäen Teatterista.

Riihimäellä puhenäytelmän peruslipun hinta on 16 euroa ja Hämeenlinnassa vastaavasti 18 euroa. Hämeenlinnan Kaupungin Teatterin taloussihteerin Heli Ryötin mukaan mahdollinen korotus voisi olla euron tai puolen euron luokkaa lippua kohti.

Päivän lehti

5.7.2020