Uutiset

Päätähtinä areenalla Raipe, Risto Reipas ja kumppanit

-Raimo! Rauhoituhan nyt, Raipe!

Ja Raimo rauhoittuu valokuvausta varten. Kyse ei nimittäin ole miehestä, eikä Raimon oikea nimi ole Raimo, vaan uljas hevonen kantaa nimeä Rock Rum.

-Kaikki kaverit eivät sitä ymmärrä, kuinka me puhutaan ja leperrellään hevosille kuin ihmisille. Mulla on oikeat suomalaiset miehet, kun on Raimo ja Martti. Martin oikea nimi on Marlon, hämeenlinnalainen ratsastajalahjakkuus Anna Ahava kertoo.

Rock Rum ja 17-vuotias Ahava hymyilevät paistatellessaan, sillä he ovat sijoittuneet juuri neljänneksi luokkansa kansallisessa kouluratsastuskilpailussa Ojoisten kentällä. Neljäs sija on merkittävä siksi, että se oikeuttaisi viimeiseen Suomen edustuspaikkaan heinäkuisiin PM-kisoihin.

-Huomenna (sunnuntaina) on vielä katsastusluokan kisa ja myöhemmin Hyvinkäällä, Ahava selventää.

Hukkaan eivät ole harjoitustunnit menneet. Ahava antaa itselleen ja hevosilleen vain yhden lepopäivän viikossa, aina ei sitäkään.

-Yleensä vähintään kaksi tuntia kerralla. Joskus saattaa venyä jopa seitsemään tuntiin.

Hämeenlinnalainen Ahava asuu pääosan vuodesta Turussa ja harjoittelee siellä lukio-opiskelun ohessa valmentaja Lilli Luoman alaisuudessa.


Talkoisiin ?jo aamuhämärissä

Ojoisten kisaviikonloppu on osa Kanta-Hämeen Ratsastajien 25-vuotisjuhlavuotta. Kansallinen kisatapahtuma on kerännyt kovatasoisia kilpailijoita eri puolilta maata.

-Lähialueiden tallit ovat jo perjantaina majoittaneet hevosia, jotka ovat tulleet tänne kauempaa. Ainakin Oulusta, Vaasasta, Lappeenrannasta ja Siilinjärveltä asti on tultu, tapahtumajärjestäjä Sari Vekka havainnollistaa.

Järjestelyt ovat miellyttäneet niin kilpailijoita kuin talkooväkeä.

-Oikein hyvin järjestetty tapahtuma. Suomi on pieni maa, jossa on vaativaa saada väkeä tällaiseen puuhaan mukaan, Anna Ahava huomauttaa.

Lauantaina sää oli ratsastajille miellyttävän poutainen, mutta kova tuuli pisti kentän pölisemään, vaikka kastelusta oli huolehdittu.

Sunnuntain epävakaa sääennuste tiesi myös haasteita järjestäjille.

-Huoltotoimenpiteitä ei voi tehdä ennen yötä, kun ei tiedä, onko kenttä läpimärkä vai ihan kuiva. Talkooväkeä tulee paikalle jo aamukuudelta, Sari Vekka kertoo. (HäSa)

Päivän lehti

20.1.2020