Uutiset

Päävalmentajalta ysi

Takana 19 ottelua, pisteitä kasassa 34 ja sarjataulukossa viides sija.

Hämeenlinnan Pallokerho selvitti mainiosti jääkiekkoliigan ensimmäisen kolmanneksen. Maaottelutauolla eroa kärkijoukkue Lukkoonkin on vain kolme pinnaa.

HPK:n liigajoukkue pääsi aloittamaan tauon kaiken lisäksi varsin mukavissa tunnelmissa. Joukkue väänsi pyhäinpäivänä rankkarikisaan huipentuneessa ottelussa 3–2-voiton vahvasti jyränneestä Tapparasta. Tampereen ottelu oli kymmenes perättäin kamppailu, josta Kerho kairasi pinnoja sisulla ja suurella sydämellä. Täydet kolme pinnaa Kerholta onnistuivat ryöväämään alkukaudesta vain Ilves kaksi kertaa ja JYP kerran.

Kerhon nousukiitoon luotsannut päävalmentaja Pasi Arvonen on tyytyväinen joukkueensa alkukauden menoon, vaikka alkukaudesta oli vielä hieman vaikeaa.

– Kyllä arvosana on kuitenkin kiitettävä, eli tällä kertaa ysi. Joukkueen intohimo tekemiseensä on kasavanut tasaisesti kauden edetessä. Todella hienosti meiltä on löytynyt ratkaisijoita, vaikka välillä olemme olleet pahastikin sillassa, Arvonen pohtii.

Arvonen myöntää, että HPK:n hyvät esitykset ovat olleet hänelle pienoinen yllätys.

– Osasin toisaalta odottaa menestystäkin, sillä joukkueessa on paljon potentiaalia. Lentoon lähteminen on vaatinut vain kovaa työtä ja koko porukan hitsautumista yhteen. Vaikka se voi kuulostaa kliseeltäkin, mutta me olemme nyt joukkue, Arvonen kuvailee.

Saarinen takoo pisteitä

HPK:ssa on saanut tulosta aikaan monikin pelaaja. Todenteolla liekkeihin on roihahtanut ykkösketjun laitahyökkääjä Jesse Saarinen, joka johtaa Liigan pistepörssiä tehoillaan 8+17. Yhdessä sentteri Marek Viedenskyn ja toisen laitahyökkääjän Eero Somervuoren kanssa Kerhon kultakypärä on noussut ansaitusti otsikoihin.

– Se on todella hieno juttu, sillä Jepen pelejä varjostivat aika pitkään loukkaantumiset, mutta nyt hän on päässyt vetämään vihdoin täydellä teholla. Potentiaaliahan kaverissa kyllä riittää.

– Mukavaa on ollut seurata myös monen muun pelaajan kasvamista kauden mittaan. Vastuuta on otettu vahvasti huilipelien jälkeenkin. Tappara-ottelussakin molemmat maalimme tekivät kaverit (Saku Salminen ja Ville Järveläinen), jotka eivät olleet kokoonpanossa edellisessä ottelussa, Arvonen muistuttaa.

Tuulola sairastuvalla

Kerholla on myös maalivahtipeli reilassa. Juuse Saros ja Joni Myllykoski ovat torjuneet hyviä otteluita.

– Juuse on päässyt taas erinomaiseen vireeseen, eikä Joninkaan otteissa ole ollut mitään valittamista. Meillä on kaksi hyvää veskaria, niin kuin hyvällä joukkueelle pitääkin olla. Juuse oli lauantainakin erinomainen ja kruunasi vielä iltansa rankkareissa, Arvonen muistelee.

Saros ei ole ainoa nuori pelaaja, jonka hyvät esitykset ovat lämmittäneet päävalmentaja Arvosta.

– Puolustajamme Joni Tuulola on tullut erittäin vahvasti miehistöömme. Harmi vain, että poika on nyt loukkaantuneena. Maanantaina selviää, miten pitkään hän on sivussa, Arvonen sanoo.

HPK pelaa seuraavan liigaottelunsa marraskuun 14. päivänä. Joukkue palaa tauolta kohtaamalla Raumalla Lukon.

– Tiistaina palaamme kuitenkin jo harjoituksiin, sillä töitä meillä kyllä riittää vielä pelin monella alueella. Vajaan parin viikon harjoitusjakso on kuitenkin hyvä aloittaa muutaman päivän huilaamisella, Arvonen sanoo.

Kerhon harjoitusringistä ovat poissa maajoukkueviikon ajan Slovakian joukkueen matkaan lähtevä Marek Viedensky, Kanadan maajoukkueeseen valittu Zach Hamill ja nuorten maajoukkueessa torjuva Juuse Saros. (HäSa)

Asiasanat