fbpx
Uutiset

Paavi Franciscus saapui Viron presidentin luo pienellä Fiatilla – heilutti yleisölle hymyillen

Roomalais-katolisen kirkon johtajan saapui aamupäivällä Tallinnaan. Turvatoimet kaupungissa ovat tiukat ja näkyvät.
Presidentti Kersti Kaljulaid kulki paavi Franciskuksen rinnalla seremonioiden aikana.

Paavi Franciscuksen vierailu Tallinnassa alkoi maanantaina aamupäivällä. Viron presidentti Kersti Kaljulaid otti paavin vastaan presidentin palatsin edustalla aamukymmenen jälkeen.

Paavi saapui tervehtimään presidenttiä lentokentältä pienellä Fiat Tipo -henkilöautolla. Franciscus on tunnettu vaatimattomuudestaan

Presidentin palatsin edustalla paavi ja presidentti Kaljulaid kiersivät kunniakomppaniat ja tervehtivät kutsuvieraita. Paavi ja presidentti heiluttivat paikalle saapuneelle yleisölle iloisesti ennen kuin kaksikko meni palatsiin sisälle.

Paavi tapaa aamupäivällä myös palatsin pihalla Viron hallinnon edustajia ja diplomaatteja. Roomalais-katolisen kirkon johtajuuden ohella Franciscus on Vatikaanin valtionpäämies, joten vierailu noudattaa osin myös valtionvierailun kaavaa.

Ekumeeninen tapaaminen kirkossa

Presidentin palatsilta paavin päivävierailu jatkuu Tallinnan luterilaisella kirkolla pidettävällä ekumeenisella tapahtumalla, jossa paavi tapaa nuoria. Lännen Median tietojen mukaan tilaisuuteen osallistuu myös nuoria Suomesta.

Iltapäivällä paavin on määrä pitää messu Tallinnan Vapaudenaukiolla. Messuun odotetaan useita tuhansia osanottajia.

Tallinnan-vierailu on paavin Baltian-matkan viimeinen etappi ennen hänen paluutaan Vatikaaniin.

Aamulla turvatoimet ovat olleet Tallinnassa jo tiukat. Keskustassa pääväylien varrella on poliiseja partiossa muutaman sadan metrin välein.

Menot